Від Януковича уже не можна очікувати євроінтеграції, - Шульц

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц вважає, що від президента України Віктора Януковича вже "не можна очікувати" орієнтації на євроінтеграцію.У четвер у Брюсселі на прес-конференції, яка відбулася в рамках саміту Європейського Союзу, відповідаючи на питання про те, як розуміти послання Шульца для України стосовно того, що "двері ЄС залишається відкритою", президент ЄП сказав: "Від ЄС опозиція в Україні чекає саме те, що я сказав на саміті ЄС - двері повинна бути відкрита", пише «Інтерфакс-Україна».Він виключив можливість припинення діалогу з українським урядом. "Якщо не спілкуватися з урядом, це може відрізати відносини з Україною, і, в кінцевому підсумку, відмовитися від ідеї зближення України з ЄС. Це те, чого очікує опозиція на Майдані - орієнтацію на Європу. Ви не можете чекати цього від Януковича", - сказав президент Європарламенту.

При цьому Шульц підкреслив, що якщо ЄС не буде продовжувати посилати сигнал про "відкриті двері", це "розчарує людей, які піднялися проти Януковича". Також Шульц зазначив, що досягнутих домовленостей між Києвом і Москвою про фінансову допомогу і зниження ціни на газ буде достатньо лише до 2015 року, але не для довгострокової стратегії розвитку країни.

"Як мати справу з країною, яка зробила вибір (замість підписання Угоди про асоціацію - ІФ) прийняти гроші від Російської Федерації, взяти дешеву ціну на газ від Росії? Моє послання їм (українському уряду - ІФ) - можливо, цього достатньо на наступний рік, до 2015. Але вам треба довгострокова стратегія. А довгострокова стратегія, і ми в цьому переконані, - краще з нами, ніж без нас", - сказав Шульц.

При цьому європейський політик підкреслив, що саме це є посланням українському керівництву. "Наше послання полягає в тому, що ми готові обговорювати це з вами, але в той же час це і послання опозиції про те, що ми не здамо ідею зближення з європейським вектором", - пояснив він свою позицію.Джерело: fakty.ictv.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: