Військові лікарі зі Львова привітали вихованців сиротинця з Святим Миколаєм (фото)

У середу, 18 грудня, у гості до вихованців дитячого будинку Святого Онуфрія у селі Лаврів Старосамбірського району на Львівщині завітали військовослужбовці Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, аби виконати почесну місію помічників Святого Миколая. Про це Дивись. Інфо повідомив підполковник Володимир Скоростецький, регіональний медіа-центр МОУ (Львів)

У цей сиротинець, який розташований у понад 120 кілометрах від обласного центру, військовослужбовці зі Львова приїжджають вже учетверте. Тісні шефські зв’язки між військовослужбовцями Львівського гарнізону та освітньо-виховним закладом тривають із 2010 року. За цей час військовослужбовці та працівники ЗС України зробили багато для того, щоби покращити життя та побут дітей-сиріт. А головне – подарувати дітлахам віру у те, що в світі є небайдужі і чуйні люди.

Упродовж чотирьох років, вихованці Лаврівського дитячого будинку не лише самі зустрічали гостей, але й неодноразово відвідували Львів на запрошення військовослужбовців та медичного персоналу Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, де начальником є полковник медичної служби Іван Гайда. Долучалися до цієї ініціативи й інші військові колективи. Зокрема, працівники 58 Будинку офіцерів міста Львова допомагали влаштовувати для них екскурсію історичною частиною міста. Бували вони й у десантників 80-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ Збройних Сил України.

– Упродовж року ми не забуваємо, що у переддень Святого Миколая нас чекають наші підопічні у Лаврові. Творити дива і поселяти у людські серця надію, як говориться, військовим лікарям належить по службі. Тим більше, що йдеться про серця і душі дитячі. Коли ми в черговий раз їдемо до Лаврова, намагаємося допомогти дітям не лише матеріально. Привезти їм те, що потрібно для навчання і розвитку, але й створити атмосферу свята. Цього року ми вирішили допомогти сиротинцю по адміністративно-господарській лінії. Тому, окрім солодощів, цитрусових фруктів, іграшок та одягу, які привозимо дітлахам традиційно, ми закупили комплект інструментів та обладнання, що значно полегшить роботу із обслуговування господарства,  – говорить заступник начальника ВМКЦ ЗР з виховної роботи підполковник Іван Держило.

До слова, понад  десять кілограмів солодощів через військових вихованцям сиротинця також передали й промисловці одного з оборонних підприємств міста Львова, яке випускає дозиметричні прилади. Керівник науково-виробничого приватного підприємства «Спаринг-Віст Центр» Ростислав Смук відзначив, що виробничий колектив також прагне подарувати дітям хороший настрій.

Відзначимо, що подарунки від військовослужбовців, які були зроблені у минулі роки, приносять дітлахам користь у навчанні та побуті. Зі слів директора цього закладу Романа Яворського, упродовж поточного року вони повністю закінчили ремонт першого поверху будівлі освітньої установи. На повну потужність запрацювали класи комп’ютерного навчання, ігрові кімнати. Декілька комплектів комп’ютерів та плазмових телевізорів, а також комплект мультимедійного обладнання: великий розсувний екран та медіа-проектор  для цих приміщень були подаровані військовослужбовцями зі Львова.

Окрема гордість закладу – аматорський творчий колектив сиротинця. Завдяки подарованим людьми у погонах сучасній сценічній апаратурі, до Свята Миколая вихованці Лаврівського дитбудинку самотужки підготували концерт, де усі без винятку діти змогли продемонструвати власні таланти: співали, танцювали, декламували вірші. До слова, цей концерт був прем’єрним – хлопці та дівчата самі готували сценарій, дописували діалоги та сцени, добирали музику та розподіляли ролі. Готувались понад 30 днів.

– У цей рік військові стали першими, хто звернув увагу на потреби та проблеми нашого закладу. Адже діти, які перебувають у нашому закладі потребують не лише матеріальних, а, у першу чергу, моральних інвестицій: уваги, спілкування. Цей візит свідчить, що в українському війську служать не тільки сильні та мужні, а ще й дуже добрі та щирі люди. До того ж, спілкування з військовослужбовцями є корисним для наших хлопців, які бажають у майбутньому поповнити лави українського війська. – зауважив директор дитячого будинку Святого Онуфрія Роман Яворський.

Слід зазначити, що керівництво дитячого будинку та військовослужбовці Львівського гарнізону співпрацюватимуть й у подальшому. Зокрема, досягнута домовленість про те, що після новорічних та різдвяних свят вихованці дитячого будинку Святого Онуфрія з села Лаврів знову відвідають Львівський гарнізон.

Як відзначив заступник начальника ВМКЦ ЗР з виховної роботи підполковник Іван Держило, дітлахів очікуватиме насичена культурна програма. Зокрема, до їхнього приїзду медичний персонал госпіталю підготує концертну програму. Згодом, вони відвідають один з музеїв, або театр.

Довідка:

Лаврівський дитячий будинок Святого Онуфрія відділу освіти Старосамбірської районної державної адміністрації функціонує із 19 грудня 2007 року. Зараз у ньому виховуються 32 дитини віком від 3,5 до 15 років. Заклад приймає до себе дітей-сиріт та дітлахів із так званих «кризових» родин: малозабезпечених, багатодітних, або сімей, де батьки зловживають наркотиками чи алкоголем, або були позбавлені батьківських прав.

сиротинець2 сиротинець3 сиротинець4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: