Добкін закликав перенести столицю у Харків

Губернатор Харківської області України Михайло Добкін закликав позбавити Київ статусу столиці . З таким закликом він виступив у своєму твіттері.

« Опитування: кияни підтримують акції на майдані . Значить і розруху підтримують. Треба переносити столицю в Харків , як 19 грудня 1919 » , - написав чиновник.

Харків був столицею України в радянські часи. Цим статусом місто користувався з 1919 по 1934 роки , потім столицею зробили Київ .

Михайло Добкін , який представляє правлячу Партію регіонів , неодноразово з зневагою висловлювався про прихильників опозиції , які проводять акції протесту. Після того , як націоналісти знесли в Києві пам'ятник Володимиру Леніну , губернатор оголосив про збір коштів на його відновлення . Від себе особисто він пообіцяв заплатити 50 тисяч гривень (близько 200 тисяч рублів).

Добкін займає пост губернатора з 2010 року. Широку популярність за межами України він отримав в 2007 році. В інтернет тоді потрапило відео , на якому Добкін (тоді ще мер Харкова ) за участю свого близького знайомого , секретаря міськради Геннадія Кернеса намагається записати відеозвернення

lenta.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: