Кількість тих, хто потребує місця для проживання в Києві суттєво знизилась, - депутат

Учасники акцій протесту у Києві, що розміщувались у виставковому центру «Київ Експоплаза» переселені у будівлі, що знаходяться ближче до місця проведення акцій: КМДА, Будинок профспілок, Жовтневий палац.

З 2 грудня основним центром, що займався прийомом, розміщенням  та координацією львів’ян від Львівського координаційного штабу національного спротиву, які приїхали, аби взяти участь у Євромайдані, став виставковий центр «Київ Експоплаза».

За ці дні – з 2 по 20 грудня Центр координації учасників Євромайдану у «Київ Експоплазі» щодня розміщував у своїх стінах від 500 до 3000 осіб. В межах центру постійно працювали кухня, медичний пункт, центр прийому та відправки до Львова учасників акцій протесту.

Загалом, за 20 днів Центр допоміг з проживанням більше ніж 11 тисячам учасників акцій протесту на Євромайдані.Також, тут розміщувались добровольцідев’ятої сотні - однієї з найдієвіших складових самооборони Євромайдану.

Саме під час штурму Євромайдану в ніч на 11 грудня колона з півтисячі протестувальників з Експоплази змогла оперативно вирушити до місця подій та встати в перші ряди захисників барикад на вул.Інститутській.Окрім цього,у«Київ Експоплазі» були підготовлені місця для розміщенняжінок та студентів на випадок штурму силовиками урядових будівель, де проживали протестувальники.

Зважаючи на постійну ротацію учасників акцій протесту, кількість тих, хто потребує місця для проживання в Києві суттєво знизилась. До прикладу, станом на ранок 19 грудня кількість мешканців «Київ Експоплази» становила близько 50 чоловік.

Відтак, для того, аби оперативнішереагувати на виклики, які постають перед Євромайданом, мітингувальники зЕкспоплази переселеніу будівлі, що знаходяться ближче до місця проведення акцій: КМДА, Будинок профспілок, Жовтневий палац. Враховуючи наявність вільних місць у цих будівлях, всі ті, хто проживав в «Київ Експоплазі» отримали змогу перебувати ближче до Майдану.

Завдяки допомозі адміністрації «Київ Експоплази», зокрема, наданим продуктам харчування, теплим ковдрам, матрацам, а також – забезпеченні безперебійного харчування та прибирання приміщень,вдалось забезпечити належні умови для проживання мітингувальників.

Комендатура Центру координації учасників Євромайдану у «Київ Експоплазі» висловлює подяку адміністраціївиставкового центру за надані приміщення та допомогу в організації життєдіяльності центру. Переконані, що лише об’єднання зусиль усіх українціву спільній боротьбі дасть змогу досягнути цілей заради яких постав Євромайдан.

Разом – і до перемоги!

Комендант Центру координації учасників Євромайдану у «Київ Експоплазі» Валерій Веремчук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: