Опозиція вимагає дострокових виборів ВРУ

Кандидати від опозиції в п'яти «проблемних» округах, вибори в яких відбулися 15 грудня, закликали не визнавати їх результатів, заблокувати чинну Верховну Раду і повністю переобрати її. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій одним з п'яти кандидатів – Аркадієм Корнацьким.

«Вибори в п'яти округах, які відбулися в Україні 15 грудня 2013, показали: Янукович і його команда взяла курс на узурпацію влади в Україні. Ми констатуємо, що почалася підготовка до тотальної фальсифікації президентських виборів 2015 року... Тому ми звертаємося до лідерів опозиції і українському народу, який вийшов на майдани по всій Україні з планом дій», – йдеться в заяві опозиційних кандидатів, яке пан Корнацький розмістив на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, вони пропонують «не визнавати вибори», «заблокувати діяльність парламенту, який приймає тільки рішення на зміцнення влади Януковича і його кліки», а «після 30 днів блокування домогтися перевиборів Верховної Ради», а також «притягнути до кримінальної відповідальності замовників і виконавців фальсифікацій виборів».

«Без зміни влади і очищення інститутів від злочинців в Україні жодні вибори не можна вважати легітимними. Сьогодні вся владна машина працює на «призначення» кандидатів від Партії регіонів переможцями виборів», – вважають опозиціонери.

Заяву підписали кандидат в окрузі №132 Аркадій Корнацький, №194 – Микола Булатецький, №94 – Віктор Романюк та №223 – Юрій Левченко.

Нагадаємо, 16 грудня представник «Батьківщини» в Центрвиборчкомі, народний депутат Руслан Князевич заявив, що опозиція має намір відстоювати перемогу опозиційних кандидатів на довиборах до Верховної Ради 15 грудня.

Як повідомляв НБН, 15 грудня пройшли вибори в п'яти проблемних округах: № 94 (Київська область), № 132 (Миколаївська область), № 194 (Черкаси), № 197 (Черкаська область) та № 223 (Київ).

Згідно з підрахунками ЦВК, в окрузі № 132 (Первомайськ, Миколаївська область) переміг губернатор Микола Круглов, який набрав 47,85 % голосів (100 % оброблених протоколів).

В окрузі № 194 (Черкаси) з результатом 53,54 % голосів переміг самовисуванець і ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський.

В окрузі № 223 (Київ, Шевченківський район) з результатом в 44,89% голосів виборців переміг кандидат-самовисуванець Віктор Пилипишин.

В окрузі № 197 (Черкаська область) переміг кандидат від партії «Батьківщина» Леонід Даценко з результатом в 63,51% голосів виборців.

В окрузі № 94 (Обухів, Київська область) з результатом в 58,25% голосів виборців переміг самовисуванець Руслан Бадаєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: