Янукович братиме кошти не тільки в Росії

Кошти, залучені у Росії, будуть спрямовані на підвищення обсягів золотовалютних резервів України і зміцнення економіки країни.

Про це повідомив в ході загальнонаціонального круглого столу "Об'єднаємо Україну" перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, передає УНІАН.

"Кошти підуть на поповнення золотовалютних резервів і загальне зміцнення економіки. Плюс вони знизять загальну вартість запозичень для комерційного сектора", - сказав Арбузов.

При цьому він уточнив, що одна лише можливість здійснення запозичень дозволила Україні залучати інших інвесторів - не тільки російських.

"Ми ж не будемо брати гроші тільки в Росії. Ми сьогодні вже маємо падіння на 30% вартості всіх наших запозичень. Ми вже отримали результат", - сказав перший віце-прем'єр.

Він додав, що Україна вже веде переговори з іншими інвесторами.

"Сьогодні ми ведемо ще три розмови з інвесторами. І це явно користь. Однозначно", - сказав Арбузов.

Як повідомлялося, 17 грудня в Москві після засідання українсько-російської міждержавної комісії під головуванням президентів України і РФ було оголошено про низку домовленостей, зокрема про зниження вартості російського газу для України до 268,5 доларів за тисячу кубометрів, а також про придбання Росією євробондів України на 15 млрд доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: