Закон про імпічмент відправили Януковичу

Голова Верховної Ради Володимир Рибак підписав прийнятий парламентом закон № 3787 про звільнення від кримінального переслідування всіх заарештованих активістів мирних акцій протесту, які виступали за євроінтеграцію і проти влади, і направив його на підпис президенту Віктору Януковичу. Про це він заявив 20 грудня під час круглого столу «Об'єднаємо Україну».

«Сьогодні вранці о 8 ранку я підписав цей закон і відразу направив його в Адміністрацію президента на підпис», – сказав пан Рибак.

Відзначимо, що на засіданні круглого столу, який, який президент Віктор Янукович запропонував провести в п'ятницю, 20 грудня, відсутні лідери опозиції. Відзначимо, що сам пан Янукович також відсутній.

Нагадаємо, увечері 19 грудня Рада прийняла закон № 3787 «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Як повідомляв НБН, вночі 30 листопада «Беркут» жорстоко розігнав мирну акцію прихильників євроінтеграції, що були на Майдані Незалежності в Києві, після чого в Україні спалахнули масові протести.

Лише через 2 тижні президент Віктор Янукович відсторонив Олександра Попова з посади голови Київської міської державної адміністрації, а Володимира Сівковича з посади заступника секретаря РНБО.

14 грудня Генпрокуратура вручила підозри у перевищенні влади у зв'язку з подіями, які сталися в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності заступнику секретаря РНБО Володимира Сівковича, голові КМДА Олександру Попову, екс-начальнику київської міліції Валерію Коряку та заступнику начальника київської міліції Петру Федчуку.

Олександр Попов під час слідства розповів, що до протистояння на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада причетний секретар РНБО Андрій Клюєв. У зв'язку з цим опозиція вимагала його арешту і допиту.

16 грудня Генпрокуратура повідомила, що розслідуванням встановлено, що секретар РНБО Андрій Клюєв не причетний до розгону Євромайдану «Беркутом».

19 грудня Президент Віктор Янукович на зустрічі з журналістами повідомив, що провів розмову з паном Клюєвим щодо розгону мирної демонстрації на Євромайдані вночі 30 листопада, який сказав президенту, що метою розгону Євромайдану була стабілізація ситуації, чим фактично підтвердив свою причетність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: