Опозиція повинна дати план реформ і єдиного кандидата, - Луценко (відео)

Громадський діяч і політик Юрій Луценко пропонує заблокувати владу Віктора Януковича, яка поки що вдає, що працює.

Про це Луценко повідомив на брифінгу у Львові, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Луценко також розповів, що знає про те, що сьогодні йде дуже багато розмов про те, чи правильно була сформована рада «Майдану».

«Багатьох непокоїть контроль політиків над цією організацією. Я можу усіх заспокоїти: рада «Майдану» була запропонована на основі громадянського комітету «Майдан», який існував з першого дня існування Майдану на Майдані Незалежності», - повідомив Юрій Луценко.

Він також додав, що до цієї організації приєднаються десятки, а може сотні громадських організацій.

Також, за словами Луценка, уже досягнуто домовленостей про скасування неприйнятного для багатьох інституту співголів, який був «на жаль оголошений без узгодження із сторонами процесу».

«Думаю, що і по інших містах цей процес має відбуватись саме так. Первинний комітет із числа організаторів і абсолютна відкритість до приєднання для усіх бажаючих. Мета має бути приблизною такою, як у Польщі – мільйони людей мають зрозуміти, що їх місце – у організації «Майдан». Для чого? Є чотири головних завдання для цієї організації – захист активістів на місцях, розширення зони свободи (ми маємо планувати акції протесту не тільки у столиці, що є вкрай важливим, але розширювати цю діяльність на Черкаси, на Херсон, на Сімферополь тощо), підготувати реальний страйк, який паралізує цю владу (так, Янукович і Азаров сьогодні залягли у межигірському берлозі, але звітам їх потрібно викорінити шляхом паралізації цієї вчорашньої влади, яка поки що намагається робити вигляд, що вона працює. Ми маємо заблокувати її, а для цього треба страйккоми, і це не робиться оголошенням зі сцени, а шляхом утворення страйкомів на місцях) і четверте: організація «Майдан» має сформатувати під свої інтереси опозиційних політиків (вони мають почути вимогу суспільства, адже ми повинні розуміти не тільки проти кого ми – ми проти Януковича, мафії і Російського Союзу, але й за що ми – опозиція має дати план реформ, команду реформ і єдиного кандидата у президенти, як лідера проведення цих реформ). Це сьогодні усвідомлює «Майдан» і вступивши у члени цієї організації, ми доб’ємось виконання цих умов. Політики уже – не месії, вони – інструмент досягнення мети суспільства. Організація «Майдан», я впевнений, буде нараховувати мільйони вільних українців», - розповів Юрій Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: