Рух «Майдан» не може бути поза політикою, - Фаріон (відео)

Жоден громадсько-політичний рух, у тому числі «Майдан», який за свою основу і за свій стрижень не має національної ідеї – не має жодної перспективи.

Про це на Євромайдані у Львові заявила народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Фаріон, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

«Щойно хтось починає говорити про неполітичність цього руху, його можна вважати провокатором. Не можна будувати держави, не усвідомлюючи, що вістрям цієї держави є національна ідея. Ми ніколи не влиємось у європейський контекст, якщо не збудуємо держави, де передусім буде забезпечено право української нації. Смішно говорити про забезпечення права людини, коли не забезпечене ціле право нації. Право нації на свою культуру, право нації на свою мову, право нації на свою систему господарювання, право нації на бізнес передусім для українця у себе на землі», - відзначила Ірина Фаріон.

Вона також наголосила, що саме тому «усі інші трактування цього громадсько-політичного руху «Майдан» насправді будуть формою прикриття боротьби із стрижневою націоналістичною ідеологією».

«І яскраво підтверджує те виступ Пшонки у п’ятницю. Ця істота чітко зазначила, що насправді винні у всьому тому, що зараз відбувається в Україні націоналісти. Який висновок із цього ми можемо зробити? Що саме такими націоналістичними методами протистояння цій орді нам треба діяти і це один із найпевніших шляхів досягнення нашої мети», - сказала Фаріон і навела приклад Польщі і Чехії.

Також Фаріон назвала першого Президента Грушевського соціал-демократом, а Винниченка – «напів-комуністом».

Деталі - у відео:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: