Депутати пропонуватимуть змінити підходи до реалізації обласних цільових програм

Усі обласні програми, які затверджуватимуть на сесії Львівської обласної ради у 2014 році, повинні мати два механізми – прозорості та  стимулу для тих, хто користуватимуться тією програмою, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі облради

З такою пропозицією виступив голова постійної комісії з питань інвестиційної та регуляторної політики, ПЕК, енергоефективності і розвитку підприємництва Львівської обласної ради Тарас Федак під час засідання комісії, яке відбулося 25 грудня.

Цю пропозицію буде озвучено під час чергової сесії обласної ради, а також скеровано голові Львівської обласної ради Петрові Колодію.

Як зазначив голова комісії Тарас Федак, за таким прикладом у нашій області успішно реалізовується Програма енергозбереження для населення, коли громадяни беруть у банку кредит, а з обласного (подекуди і районного та базових) бюджетів дофінансовується більша частина кредиту,  тобто є стимул для того, хто його отримує. У такому випадку кошти доходять до мешканців Львівщини і при цьому забезпечується прозорий механізм їх розподілу.

Разом з тим, на сьогоднішньому засіданні комісії депутати вирішили запропонувати Львівській обласній раді затвердити Програму  розвитку малого і середнього підприємництва на 2014 - 2015 роки та збільшити фінансовий ресурс на її реалізацію з 500 тис. грн до 2-3 млн грн.

Комісія дала доручення Департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської обласної державної адміністрації розробити чіткі заходи цієї Програми, які б насправді  допомогли підприємництву, що справді стимулюватимуть розвиток підприємництва і надавати йому реальну підтримку.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: