Доїхати до Львова в новорічні свята на поїзді коштує вже 800 грн - ЗМІ

На сайті «Укрзалізниці» немає квитків на дати з 27 грудня до 3 січня, а на передріздвяні числа - тільки «Інтерсіті» за 430 грн.; і на Одесу немає квитків на 27, 28 і 29 грудня, на більш пізні дати - тільки місця «люкс» і поїзди «Інтерсіті».
Про це повідомляють «Вісті».
Так, через те, що залізничних квитків на новорічні свята вже майже не залишилося, а попит на них все ще великий, в Україні активізувалися перекупники: вони продають квитки на найпопулярніші напрямки з Києва.
«Ви вже не сподіваєтеся, що купите залізничні квитки на свята? Дзвоніть», - оголошення з таким текстом висять на сайтах безкоштовних оголошень.
Так, перекупники працюють за схемою +25 грн. до ціни квитка зверху, а сам квиток шукають 2-3 дні.
«Але якщо вам потрібнt місце, наприклад, на дефіцитний 91-й поїзд (Київ-Львів) на передноворічний день, то сума може збільшитися. Замість 194 грн за купе вам потрібно заплатити 800», - сказав нам продавець. До речі, грошей вперед він не бере: «Швидше за все, ми знайдемо для вас квиток - є зв'язки в «Укрзалізниці». Але якщо ні, то ніяких збитків ви не понесете», - кажуть перекупники.
Відзначимо, що квитки до Одеси пропонують купити дешевше. Місце в купе, яке офіційно коштує 210 грн, продадуть за 450.
«До Одеси збирається їхати на свята набагато менша кількість людей, тому квиток дістати простіше», - кажуть перекупники.
У той же час у самій «Укрзалізниці» запевняють: перекупників в країні майже немає.
«У більшості випадків вони тільки обіцяють знайти квиток на поїзд, а наcправді запропонують вам квиток, який і так є у продажу, тільки за велику суму грошей. Крім того, ми ведемо постійну боротьбу з перекупниками - ввели іменні квитки, заборона на сторонні розмови телефоном під час зміни працівникам каси», - повідомили в прес-службі відомства.
Також у відомстві стверджують, що готують на вихідні після свят (10-12 січня) 18 додаткових потягів у найпопулярніших напрямках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: