Журналісти Львова об’єднались (відео)

Сьогодні, 25 грудня, на Євромайдані у Львові зібрались журналісти, які одноголосно виступили проти побиття журналістів, зокрема Тетяни Чорновіл та висловили свою підтримку Тетяні Чорновол.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Зі сцени Євромайдану керівник прес-центру Євромайдану у Львові Отар Довженко зачитав звернення руху «Стоп цензурі!», суть якого зводиться до чого, що хвиля насилля може заполонити Україну.

Головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв заявив про те, що журналістикою завжди було небезпечно займатись.

«Міліція сьогодні займається не тим, чим потрібно. Родичі Тані відмовлялись надати міліції відео із реєстратора, оскільки боялись, що міліція його банально витре. Таким низьким є рівень довіри до МВС, але і надалі він буде падати», - заявив Микола Савельєв.

Біля сцени Євромайдану у Львові також виступила заступник головного редактора ІА ЗІК Тетяна Вергелес, яка наголосила, що Євромайдан для кожного журналіста – це його монітор та мікрофон.

«Уже сьогодні ми маємо облишити такі речі, до яких видань ми належимо. Ми мусимо об’єднатись, щоб врятувати Україну, адже це наш Майдан, журналістський Майдан», - відзначила Тетяна Вергелес.

Власкор Радіо Свобода у Львові Галина Терещук наголосила, що журналісти мають бути солідарними, адже у іншому випадку «нас по одному індивідуально приберуть».

Отар Довженко також відзначив, що якщо у львівських медіа є дуже багато правди про Євромайдан, то у кримських медіа є дуже багато брехні та позиції влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: