«Свобода» заборонила Починку продавати цигарки

Львівський міський голова не коментує закидів про корумпованість і прикривається підтримкою незалежних медіа.

Депутати міської ради Львова ухвалили розірвання договорів оренди для ТзОВ «Інтерпрес» у зв’язку з порушенням умов договору.

Про це стало відомо під час сесії міської ради, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

Передбачалося, що у кіосках «Інтерпрес» будуть продаватись друковані засоби масової інформації, однак, за словами депутатів, в кіосках продавались також тютюнові вироби, що є прямим порушенням закону.

Свободівці заявляють про те, що мають безліч доказів тому, що в кіосках продавали цигарки неповнолітнім.

Висуваються гіпотези про те, що таким чином фракція “Свобода” вирішила відімстити “Експресу” за викривальні матеріали.

Міський голова Андрій Садовий не підтримав ухвалу про розірвання договорів, чим викликав обурення депутатів, яке переросло в сварку між міським головою та депутатами фракції  ВО «Свобода».

Депутат Маркіян Лопачак виступив зі звинуваченнями міського голови у тому, що він зникає під час засідання сесій міської ради і маніпулює фактами, дезінформуючи громаду м. Львова. Депутат висловив гіпотезу про те, що Садовий не хоче прийняття цієї ухвали, оскільки тут мають місце певні корумповані схеми.

Депутат вважає, що  для кіосків ТзОВ «Інтерпрес» пріоритетним завданням є продаж тютюнових виробів, а не друкованих ЗМІ. «На тильній стороні кіоску розміщені цигарки, натомість періодика знаходиться збоку», - зазначає він.

Міський голова відповів, що він підтримує українські ЗМІ і не бачить доцільності в ухвалі угоди, яка ліквідує місця їх продажу.

Депутат Андріан Гутник ще раз наголосив меру, що проблемою є продаж тютюнових виробів, а не ліквідація точок продажу періодики.

Андрій Садовий зазначив, що це тиск на медіа і він це не підтримає. Під час діалогу з депутатами він жодного разу не сказав нічого про те, що варто заборонити ТзОВ «Інтерпрес» продавати тютюнові вироби, а тільки повторював, що він підтримує українську пресу.

Після чого Андріан Гутник задав запитання про те, чи є заборона продажу тютюну неповнолітнім тиском на пресу, на яке не отримав логічної відповіді. Подібне запитання прозвучало від Маркіяна Лопачака, який намагався пояснити меру, що в ухвалах не йдеться про ЗМІ, а про кіоски, які незаконно продають тютюнові вироби.

Продовжуючи діалог, Андріан Гутник додав, що міський голова уникає робочого місця при розгляді важливих запитань, до цих заяв долучився Маркіян Лопачак, звинувативши мера в тому, що ЗМІ, які йому належать, постійно рекламують алкоголь.

Ольга КРАСЬКО, Дивись. Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: