"Свобода" порушує авторське право

Відомий український митець Ілля Стронговський висловив свої претензії до ВО «Свобода» через використання без його дозволу намальованого ним зображення київської «йолки». Політичне об’єднання використало його малюнок для партійних листівок з привітанням львів’ян з Новим роком і Різдвом, пише Данило Мокрик, ZAXID.NET

Про листівку з привітанням від імені лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока, народного депутата Юрія Михальчишина і голови львівського осередку партії Маркіяна Лопачака сьогодні, 28 грудня, в соціальній мережі Facebookповідомив користувач Дмитро Фрящіков. За його словами, таку листівку він знайшов у себе в поштовій скриньці.

Автор фото Дмитро Фрящіков

На це повідомлення одразу ж відреагував автор листівки Ілля Стронговський, який, зокрема, написав: «Дозволу не брали, я не давав і не дав би – ні політикам, ні партіям, нікому з цієї сфери».

У розмові з кореспондентом ZAXID.NET Ілля Стронговський розповів, що ще раніше дозволив використання своєї картинки з некомерційною метою, але при цьому 19 грудня він категорично заборонив її використовувати з політичною метою.

«Моє зображення ялинки/йолки з політичною метою не продається. Зовсім. За жодні гроші. Нікому», – написав тоді Ілля Стронговський.

«Мені йдеться про повну заборону використання зображення в контексті будь-якої політичної сили», – додав автор у коментарі для ZAXID.NET.

На своїй сторінці у Facebook Ілля Стронговський вже також прокоментував цю ситуацію. «Я консультуватимуся з житомирським юристом, але не проти помочі київського. Я не давав свого дозволу на використання цього зображення жодній політичній партії чи конкретному політику. Не давав, не даватиму і ніколи не збирався. Кілька партій зверталися і їм було відмовлено. Це порушення моїх прав і я з цим розбиратимуся», – написав він.

Своєю чергою речник ВО «Свобода» Юрій Сиротюк розповів ZAXID.NET, що не знає про цю львівську листівку. Щодо загальноукраїнських партійних листівок із привітанням з новорічними і Різдвяними святами від ВО «Свобода», то їх дизайн і зображення для них розробляв графік ВО «Свобода».

Натомість голова ЛОО ВО «Свобода» Маркіян Лопачак у ввічливій формі відмовився коментувати для ZAXID.NET цю ситуацію.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: