Фестиваль Маланок у Чернівцях стане міжнародним, - Папієв

Буковинська Маланка претендує на внесення у список світової спадщини ЮНЕСКО. Про це під час брифінгу повідомив голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, повідомили УНН у прес-службі ОДА.

Голова ОДА також повідомив, що цьогорічний фестиваль Маланок в Чернівцях буде міжнародним.

15 січня в Чернівцях пройде традиційний фестиваль “Маланка-Фест”. “Цьогоріч він набуде статусу міжнародного, оскільки очікується участь у фестивалі маланкарів з Румунії та Молдови. Братимуть у цьому святі участь і маланкарі з сусідніх областей — Тернопільської, Івано-Франківської”, — сказав голова облдержадміністрації.

Як повідомив губернатор переможець отримає 100 тисяч гривень.

“Відкрию ще одну таємницю: ми плануємо розпочати підготовку необхідних документів для внесення буковинської Маланки до списку світової спадщини ЮНЕСКО”, — сказав Михайло Папієв.

Маланка "Переберія" традиційно святкується 13 січня.

У Чернівцях вже кілька років поспіль 15 січня проводять традиційний карнавал "Переберію" - "Маланка-Фест", на яку приїздять учасники з різних буковинських сіл, кожне з яких має свої традиції святкування та костюми.

Нагадаємо, на цьогорічному фестивалі "Молодість" була показана 45-хвилинна документальна стрічка "Красна Маланка", яка оповідає про село Красне, що знаходиться на території України, в Чернівецькій області, але всуціль є румунським. У стрічці прискіпливо показується підготовка і проведення грандіозного свята Маланки, його настільки ж складної, наскільки й захопливої внутрішньої структури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: