У Яворові відкрили гуртожиток (фото)

Під Новий рік, в 24-й окремій механізованій бригаді оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України введено в експлуатацію казарму покращеного планування для 102 військовослужбовців-контрактників, повідомили Дивись. Інфо у прес-центрі ЗОКу.

За словами командира з’єднання полковника Олександра Павлюка  цього року штатні посади підрозділів поповнися 170 військовими спеціалістами. На його думку така позитивна динаміка спостерігається завдяки соціальній складовій підняття престижу військової служби. І, зокрема -  рівня грошового забезпечення, покращення житлових умов тощо: « Природно, що в цьому процесі  особлива увага вищого командування прикута до потреб військовослужбовців військової служби за контрактом».

-  Свідчення тому є переобладнання казарми під комфортне житло для військовослужбовців цієї категорії. Загалом,  введено в експлуатацію гуртожиток покращеного планування на 19 кімнат,  загальною місткістю 102 місця. Це дозволило нам вирішити житлову проблему для значної кількості контрактників нашої частини, - зазначив командир бригади.

Як розповів начальник Яворівської квартирно-експлуатаційної частини підполковник Федір Савицький, переобладнання солдатської казарми під житло для контрактників розпочалося ще влітку. Насамперед, було замінено покрівлю. Згодом, замість гнилої дерев’яної підлоги було зроблено надійне бетонне підґрунтя. Основні роботи включали в себе також заміну  системи опалення та інженерних мереж, встановлення сучасних енергоощадних батарей, пластикових вікон, нових дверей тощо.

-       Загалом  освоєно близько півтора мільйони бюджетних коштів. Якщо б ці роботи виконувала не КЕЧ району, а інша підрядна організація, то кошторис склав би 4-4,5 мільйони гривень, - повідомив Федір Васильович. –  Хочу підкреслити, що будівля має офіційний статус гуртожитку. На неї встановлений окремий облік споживання електроенергії та води, що дасть змогу суттєво економити державні кошті. Мешканці гуртожитку матимуть цілодобову гарячу воду, а проживання для них буде повністю безкоштовним!

 За словами начальника тилу бригади підполковника Віталія Павельчука, з доотриманням всіх коштів на обладнання гуртожитку, близько півмільйона гривень, будуть докуплені меблі та інвентар, в тому числі кухонний.

-        На черзі переобладнання наступної казарми – тепер для сімейних контрактників.Планується, що після її реконструкції там зможуть оселитися до 60 сімей!, - повідомив підполковник Віталій Павельчук.

гуртожиток2 гуртожиток3 гуртожиток4 гуртожиток5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: