В Україні закриють 15% КПП, - депутат

Через недофінансування прикордонної служби в 2014 році можуть згорнути близько 15% контрольно-пропускних пунктів.

Про це повідомив народний депутат України Сергій Каплін в ході прес-конференції в Києві, пише Голос UA.

«Представник прикордонної служби, який висловлювався з приводу даного бюджету (на 2014 рік. - Авт.) на засіданні (бюджетного) комітету заявив, що вони у зв'язку з недофінансуванням прикордонної служби будуть змушені згорнути близько 15% контрольно-пропускних пунктів», - сказав З. Каплін.

За його словами, згідно з проектом держбюджету на 2014 рік, на низькому рівні залишається фінансування окремих програм, що стосуються СБУ, а саме питань соціального забезпечення.

«Є велика кількість військовозобов'язаних, які страждають від відсутності житла. На ці потреби СБУ на рік держбюджетом виділено 100 тисяч гривень. Я б хотів запитати у прем'єр-міністра Азарова, в якому місті країни можна придбати квартиру за такі гроші», - зазначив депутат.

Також він прокоментував ситуацію з витратами на відомства в нинішньому році, відзначивши, зокрема, що рівень фінансування Міністерства оборони в цьому році мав становити 24 млрд грн., але було профінансовано тільки 14 млрд. гривень.

«Якщо порівнювати із запитом Міноборони, то це тільки 43% від необхідного. Згорнуті соціальні програми, передбачені законом надбавки до програм соціального забезпечення військовослужбовців, і головне - рівень фінансування переходу на контрактну армію прогнозується на рівні 0 гривень», - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: