Звільнення Тимошенко залишається на порядку денному Європарламенту

Питання звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко як і раніше залишається на порядку денному Євросоюзу і український Євромайдан не посунув його на другий план. Про це заявила голова фракції Зелених в Європейському парламенті Ребекка Хармс.

«Ця вимога залишається постійною. Європейський парламент більшістю голосів прийняв рішення, що передумовою підписання Угоди про асоціацію з Україною є прийняття нею принципів правової держави, усунення випадків вибіркового правосуддя й звільнення політичних в'язнів. І оскільки Україна все ще далека від цього, на мою думку, питання Юлії Тимошенко буде залишатися в ЄС на порядку денному», – сказала пані Хармс в інтерв'ю Deutsche Welle.

При цьому вона відзначила, що Юлію Тимошенко «засудили за те, що підписання нею газових угод з Росією в 2009 році було непрозорим».

"А що Україна має зараз? Останні газові угоди з Росією – хто і що про них знає? Тому подальше перебування Тимошенко під вартою недопустиме, тим більше що досі вона потребує медичної допомоги", – подркреслила Ребекка Хармс.

Нагадаємо, 17 грудня в Москві відбулося шосте засідання україно-російської міждержавної комісії під головуванням президента УКраїни Віктора Януковича та президента Російської Федерації Володимира Путіна, під час якого був підписаний ряд документів про співпрацю.

Під час засідання були досягнуті важливі домовленості, зокрема відносно надання Україні кредита з боку Росії у розмірі $15 млрд і про зниження вартості закупівлі газу Україною до $268,5 за тыс. куб. м. Крім того, Україна і Росія підписали план дій щодо врегулювання торгових обмежень в двосторонній торгівлі.

Як повідомляв НБН, екс-міністр МВС Юрій Луценко заявив, що у влади є всі юридичні механізми, щоб не дати Юлії Тимошенко можливості взяти участь у виборах президента-2015 навіть після рішення Європейського суду з прав людини.

За його думкою, Верховний суд України повинен прийняти рішення про зупинення приговору й перегляду справи в Печерському суді.

Джерело: НБН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: