Місцеві ради Львівщини відправлять вертепи на Євромайдан

Таке рішення було ухвалене 3 січня на засіданні асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», яке провів голова Львівської обласної ради Петро Колодій, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі облради.

Голова обласної ради коротко розповів про суспільно-політичну ситуацію в країні та Львівській області зокрема, а також означив основне завдання Євромайданів. Він наголосив, що полишати боротьбу з антиукраїнською владою, не досягши жодних позитивних зрушень, український народ не має права. «Львівщина вже більше, ніж місяць, стабільно підтримує життєдіяльність київського Євромайдану. Практично безперебійно жителі Львівської області виїжджали до Києва. Але, як бачимо, влада не помічає всенародної акції протесту в центрі столиці і не йде на жодні поступки. Натомість президент впевнено налагоджує роботу з Російською Федерацією та країнами Азії. Тому сьогодні, не добившись жодних результатів, ми не можемо зійти з Майдану», – наголосив Петро Колодій.

Також голова обласної ради запропонував від місцевих рад Львівщини відрядити на київський Євромайдан святкові вертепи: «Наближаються Різдвяні свята. І безліч українців, зокрема й жителів Львівщини, зустрінуть Різдво Христове на Майдані. Думаю, святкового настрою та часточку родинного тепла їм повинні привезти наші галицькі вертепи».

Голови місцевих рад Львівської області одностайно підтримали таку пропозицію. Відтак, учасники засідання обговорили організаційні питання, що стосувались виїзду колективів у Київ та безпосередньо самого виступу на столичному Євромайдані. Окремі вертепи готові презентувати різдвяну виставу на київському Майдані вже 6 січня, на Святвечір. Решта ж виступатимуть впродовж усього періоду Різдвяних свят.

Окрім того, місцеві вертепи виступатимуть і на сцені львівського Євромайдану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: