"Свобода" відроджує фашизм, - заява

У Партії регіонів вважають факельні марші, влаштовані ВО « Свобода « у Києві та інших містах України, спробами прикрити свої «мерзенні діяння» патріотичними гаслами і закликами. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою ПР.

«Під виглядом європейського майбутнього українські націоналісти тягнуть в нашу країну примари й кошмари минулого. Походи з факелами, культ вождя, штурмові загони, руйнування пам'яток, погроми державних і громадських установ, самосуди на вулицях – все це вже було в історії Європи в 20 – 30 -их роках минулого століття. Але, як виявилося, саме такі історичні приклади надихають доморослу опозицію», – йдеться в заяві.

Партія регіонів сподівається, що міжнародне співтовариство буде не байдуже до спроб представників окремих політичних сил «відродити фашизм в Україні, героїзувати нацистських колабораціоністів, які клялися у вірності Гітлеру».

Також ПР звертається до органів державної влади з вимогою «дати відповідну оцінку підбурювальним і провокаційним діям радикальних націоналістів, не допустити поширення фашизму в Україні».

У Партії регіонів зазначили, що нацизму не місце на українській землі і його поплічники будуть зупинені. «Ті ж, хто спробує вдатися до насильства, понесуть покарання у встановленому законом порядку», – підкреслила прес-служба.

Як повідомлялось, 1 січня о Києві пройшла смолоскипна хода з нагоди 105 – ї річниці з дня народження лідера Організації українських націоналістів (ОУН ) Степана Бандери. У ньому взяли участь близько 10 тисяч осіб. Крім того, заходи з цієї нагоди пройшли у Львові, Івано- Франківську, Дніпропетровську та інших містах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: