Українці почали платити акциз за перероблені в легковики вантажівки

грс 2
Vice Prime Minister / Regional Development, Construction, Housing and Utility Economy Minister Volodymyr Hroisman.

З 1 січня 2014 року набрав чинності закон про сплату акцизного збору на перероблені з вантажних легкові автомобілі. Про це йдеться у підписаному 27 грудня президентом Віктором Януковичем законі «Про внесення змін до Податкового кодексу про ставки окремих податків і податкових пільг».

Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу про ставки окремих податків і податкових пільг», який вводить акцизний збір на легкові машини, які були переобладнані з ввезених в Україну вантажних авто набув чинності 1 січня 2014 року.

За даними Міністерства доходів і зборів України, близько третини усіх ввезених в Україну вантажних автомобілів без акцизного збору пізніше переобладнуються і реєструються в ДАІ, як легкові.

На акциз з переобладнаних в легковики вантажних авто Міндоходів планує збирати в казну близько 300 мільйонів гривень щорічно.

У першу чергу закон торкнеться перегонників і майстерень переобладнання авто в Західній Україні.

Крім того, закон забороняє з 1 січня 2014 року ввезення та реєстрацію в країні нових і вживаних машин, які не відповідають екологічним вимогам норми Євро-4.

Водночас невідповідність стандарту не поширюється на ввезені на територію України або вироблені в ній машини, які підтримують екологічний стандарт нижче Євро-4.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: