12 країн відмовилися від участі у «Євробаченні»

Все більше країн відмовляються від участі у «Євробаченні-2014». Якщо раніше було відомо про відмову від змагання пісенному конкурсі 5 держав, тепер їх 12, повідомила ТК

Услід за Хорватією, Чехією, Словаччиною, Люксембургом та Андоррою про своє рішення заявилаБолгарія. Представники національного мовника BNT повідомили, що країна скасовує свою участь із фінансових причин.

У Туреччині заявляють, що їхні учасники не повернуться на конкурс у 2014 році, проте не виключено, що візьмуть участь у «Євробаченні» в найближчі роки. Про це повідомили представники національного мовника TRT , відзначивши що причиною їхнього рішення є впровадження оргкомітетом конкурсу змішаного журі у системі голосування.

Боснія і Герцоговина не повернеться на конкурс через відсутність спонсора, повідомляють представники BHRT. Із фінансових причин скасовує свою участь і Сербія, інформують представники національного мовника RTS.

Внаслідок економічної кризи не змагатимуться на «Євробаченні-2014» вокалісти із Кіпра, зазначаєнаціональна телекомпанія CyBC.

Марно чекати на виступ і вокалістів із Монако та Марокко, які заявили, що не мають намірів повертатися на конкурс.

Як повідомляла «Телекритика», раніше у Хорватії представники відповідальної за національний відбірковий тур пісенного конкурсу телерадіокомпанії HRT заявили, що країна відмовляється від участі в конкурсі з економічних причин. З цих само міркувань в конкурсі не братимуть представники Андорри та Люксембурга, де окрім фінансових труднощів, не спостерігають суспільного інтересу до «Євробачення».

 На  деравному каналі Чехії пояснили, що, попередньо, країна не повернеться на конкурс через замалий інтерес до нього. Представники словацького державного мовника RTVS вирішили: «Євробачення за межами наших можливостей». Раніше жоден виконавець зі Словаччини на конкурсі не перемагав.

 Нагадаємо, Україну на конкурсі представлятиме Марія Яремчук.

 59-й щорічний Пісенний конкурс Євробачення пройде у Копенгагені у травні цього року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: