"Свобода" висуватиме Іллєнка кандидатом у мери Києва, - Фаріон

Напад на свободівців, який відбувся в п'ятницю, був реакцією на смолоскипний хід із нагоди уродин Бандери, який став демонстрацією зміни суспільної свідомості. Про це сказала народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Фаріон у своєму виступі на вічі у Львові 5 січня 2014 року, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОО ВО "Свобода".

"У п'ятницю були жорстоко побиті народний депутат України Андрій Іллєнко і адвокат Сидір Кізін. Про Андрія Іллєнка більшість із вас знає – це відомий політик, це провідник націоналістичної ідеології в Києві, це наша кандидатура незабаром на мера Києва, це людина, яка гідно продовжує справу свого батька, видатного кінорежисера Юрія Герасимовича Іллєнка. Про адвоката Сидора Кізіна, на жаль, знаємо менше. Дуже сумно, що нам доводиться пізнавати одне одного в обставинах гострого політичного протистояння. Але правду кажуть, що лише боротьба показує нам нашу справжність", – підкреслила Ірина Фаріон.

Вона нагадала, що Сидір Кізін з 2009 року безкоштовно провів десятки резонансних судових процесів на захист політв'язнів, опозиційних журналістів та громадських активістів. Зокрема, був захисником відомого блогера Олени Білозерської, активістів Миколи Коханівського, Олександра Задорожного, Андрія Тарасенка та инших активістів, затриманих за спробу демонтувати пам'ятник Лєніну на Бессарабській площі у столиці; Кізін захищав права Віталія Запорожця із села Семиполки Броварського району Київської области, який розстріляв із мисливської рушниці злочинця-майора міліції; захищав голову фан-клубу ФК "Динамо" (Київ), затриманого за фальшивим звинуваченням після матчу "Динамо" (Київ) – "Карпати" (Львів), коли вболівальники скандували відоме гасло "Спасіба житєлям Донбаса..."; виступав адвокатом у суді над Едуардом Андрющенком, студентом Запорізького національного університету, якого тримали кілька місяців під вартою за звинуваченням у зруйнуванні незаконно встановленого пам'ятника Сталіну в Запоріжжі, студентку Ганну Сінькову, яка пів року перебувала під вартою за акцію протесту у Парку Слави; у донецькому суді представляв інтереси онука Степана Бандери в ініційованому владою судовому процесі про позбавлення Провідника ОУН звання Героя України; допомагав матері студента Ігоря Індила, вбитого у Шевченківському райвідділку міліції Києва. Сидір Кізін був одним із організаторів безкоштовної юридичної допомоги учасникам Евромайдану, як адвокат захищав Олександра Солоненка та Віталія Благодарного і домігся їхнього звільнення.

"Тепер зрозуміло, шановна громадо, чому чиняться напади на таких адвокатів і на таких політиків. Звісно, що цей напад, який відбувся в п'ятницю, був реакцією на нашу з вами тріюмфальну смолоскипну ходу з нагоди уродин Бандери, яка зібрала цього року в Києві понад 20 тисяч людей, у Львові – понад 2 тисячі. А це і є демонстрація зміни суспільної свідомости. Це і є та висока мета, яку ми перед собою ставимо", – наголосила народний депутат.

Свободівка також повідомила громаді про звернення до українців академічної світової спільноти: "Академічна світова спільнота підтримує нас у змаганнях за побудову самодостатньої европейської української держави. І найважливіше, що ця світова академічна наукова спільнота звертається до нас із такими унікальними і знаковими словами: "Українці, дозвольте нам, світовій спільноті, допомогти вам у побудові нової України, власне, з тією умовою що ви, українці, допоможете нам, світовій науковій спільноті, побудувати нову Европу і збільшити кількість справедливости в цьому світі. Браво світовій спільноті за підтримку, браво світовій спільноті науковців, що вони усвідомлюють: Европа не може розвиватися, міцніти духом, зростати морально, насичуватися інтелектуально без української сили. Дуже важливо, що в авангарді розуміння цього є не лише провідні европейські політики, а й провідні світові науковці".

"На завершення, дорога громадо, згадала такий цікавий епізод із европейської історії. Епізод, пов'язаний із довготривалим мирним протистоянням знаменитого народу – ірландського. На чолі із відомим провідником Данієлем О'Коннелом ірландці намагалися здобути собі рівні права із протестантською спільнотою Англії. Вони ж за своїми переконаннями були католиками. Боротьба Данієля О'Коннела зводилася, власне, до того, до чого зводиться і наша – масові віча. 1828 року цей видатний ірландський політик за один день в Ірландії організував дві тисячі віч. Цей видатний ірландець скликав на великі недільні віча, так як ми сьогодні, неспинний ірландський народ 21 раз. І тільки завдяки тим мирним протестам врешті в англійському парламенті католиків було зрівняно в правах із протестантами.

До чого я проваджу? Перед Різдвом Христовим пригадаймо, що найхарактерніша ознака Сина Божого полягала в тому, що Він був невідступний у своїй вірі, у своїх переконаннях, у своїх цінностях. Хоч хто і що казав Йому, Він розумів, що Його дорога правди буде саме такою, якою захотів Бог. Тому "Отче наш, Ти, що єси на небесах, нехай буде воля твоя"… Нехай буде воля Твоя! Пам'ятаймо цю Божу молитву, коли сідатимемо до Святвечірнього столу, і усвідомлюймо, що дорога до правди терниста, але, як каже книга книг Біблія, немає такого у руках Божих, яке би не стало можливим. Нехай Свята вечеря і свята молитва на Різдво наснажать нас силою і дадуть нам впевненість, що ми непохитні у своїй меті збудувати вільну соборну українську державу. І якщо хтось похитнувся у своїй вірі, то йдімо до Всевишнього, аби Він влив у нас силу у ці величні Різдвяні дні.

Ми – велика українська родина, ми ніколи не поступимося нашими націєцентричними ідеалами, і правда – це те, що визволить нас рано чи пізно", – зазначила Ірина Фаріон.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: