У Стрию дільничні інспектори міліції виявляють факти порушення реалізації піротехнічних виробів

На Львівщині правоохоронці проводять комплекс заходів  по вилученню петард та інших піротехнічних виробів, які реалізуються з порушенням чинного законодавства. Ці заходи проводяться з метою  попередження надзвичайних подій під час новорічних  та різдвяних святкувань, повідомили Дивись. Інфо у ВГЗ ГУ МВС України у Львівській області.

Сьогодні невід’ємним атрибутом зимових свят стали бенгальські вогники, різноманітні    феєрверки та інші піротехнічні вироби. Проте доволі часто громадяни не замислюються над  небезпекою, яку може принести  необережне поводження з піротехнічними іграшками, а це: виникнення пожеж, травмування людей та інші надзвичайні події.

«Для того, щоб уникнути біди, не зіпсувати свята собі й іншим, громадянам необхідно купувати піротехнічні засоби в спеціалізованих магазинах та  дотримуватися інструкції при користуванні цими засобами. На ринках реалізація піротехнічної продукції – забороняється.      Продавати святкову піротехніку можна тим, у кого є ліцензія. І лише за тією адресою, яка вказана у ній. Ті ж торгові точки, де продають зі столиків на вулиці, ліцензії мати не можуть, оскільки там немає належних умов для зберігання. Основна небезпека - відсиріла чи перемерзла піротехніка. Через неправильне зберігання її дія непередбачувана. Окрім того, на вуличних точках продукція часто контрабандна, від невідомого виробника», - розповів начальник Стрийського міськвідділу міліції Василь Кулик.

За час проведення заходів працівники Стрийського міськвідділу міліції виявили трьох осіб, які здійснювали реалізацію піротехнічних засобів з порушенням чинного законодавства. Відносно правопорушників складено протоколи за частиною 1 статті 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція даної статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Доцільно зазначити, що чинним законодавством передбачена відповідальність не тільки за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення й торгівлі піротехнічними  засобами, а й за використання таких виробів.

Вкотре нагадуємо, що забороняється застосування піротехніки у заборонений рішеннями органів місцевого самоврядування час,  за винятком днів святкування Нового року в ніч з 31 грудня на 1 січня;

- використовувати піротехнічні вироби, що створюють ефекти на висоті та/або шумові ефекти, ближче  100 м від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл, будинків престарілих та інших громадських споруд і житлових будинків;

- кидати приведені в дію побутові піротехнічні вироби під ноги перехожих;

- запускати із вікон та балконів, здійснювати феєрверки з дахів будинків та інші дії, від яких можуть постраждати люди або майно;

- використання побутових піротехнічних виробів особами, які знаходяться в нетверезому стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: