Охорона Євромайдану забороняє журналістам вести зйомку в Будинку профспілок

Члени загонів самооборони на столичному Майдані Незалежності забороняють журналістам їх знімати і загрожують стирати записи з відеоапаратури. Про це в четвер, 9 січня, передає кореспондент НБН.

Сьогодні, коли наш кореспондент вела пряму трансляцію з Євромайдану, біля Будинку профспілок до неї підійшли чоловік 6 охоронців і поцікавилися, що вона знімає. Отримавши відповідь, що ведеться пряма трансляція, вони зажадали їх не знімати.

При цьому охорона пояснює свої вимоги тим, що їм не подобається, що їх знімають і пригрозили, що в іншому випадку вони будуть стирати запис. Останній з охоронців запитав кореспондента НБН, «чи не засланий вона козачок»?

Крім того, до нашого кореспондента підійшли охоронці і в Будинку профспілок, які поцікавилися, звідки вона і чому знімає все підряд. Тут теж пригрозили стерти запис.

Біля Жовтневого палацу відбулася та ж історія. Охоронець, який представився Ярославом з Івано-Франківська, не на камеру сказав, що «це їх порядки такі», а з питаннями, чому не можна знімати охорону, запропонував звернутися до лідерів опозиції чи комендантів Євромайдану.

Відзначимо, що днями в Будинок профспілок зайшла якась жінка і вже в розпачі з якимись документами на землю намагалася прорватися до лідерів, щоб її вислухали там.

Однак, охоронці почали випихати її і кричати, що «ми ці питання не вирішуємо». Кореспондент НБН спробувала зняти це на камеру, але один з охоронців закрив її спиною, а потім розвернувся і сказав: «Ви ж думайте що знімаєте, а раптом це провокація?».

Наш кореспондент спробувала пояснити, що журналісти в Україні мають право знімати все, що відбувається, відповідно до закону про пресу і ЗМІ, і що їм не мають право перешкоджати.

Після цього підійшли ще троє або четверо охоронців і випровадили її до прес-центру зі словами: «Знімайте там, де вам дозволено!».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: