Садовий програв Анушкевичусу у публічності

За результатами вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування, які Громадянська мережа ОПОРА надіслала у вигляді звіту до виконавчого комітету, міська влада Івано-Франківська посіла перше місце серед 11 органів місцевого самоврядування обласних центрів України.

У цих містах представники мережі ОПОРА та партнерських організацій надсилали запити на інформацію, ходили на прийоми до чиновників та депутатів, відвідували пленарні засідання рад, аналізували контент офіційних веб-сайтів та друкованих видань рад. Результатом такої роботи стали відповіді на оперативні питання (всього – 202), що дало змогу об’єктивно оцінити роботу органів та посадових осіб місцевого самоврядування та скласти рейтинг публічності муніципалітетів й, зокрема, міських голів, виконавчих органів та депутатів місцевих рад.

Відтак, у загальному рейтингу публічності місцевого самоврядування перше місце посіла Івано-франківська міська рада з сумарним показником у 68% з можливих 100%. На другому місці опинилися органи місцевого самоврядування Луцька (65%), на третьому – Львова (61%). Рейтинг замикають Черкаська (39%) та Ужгородська (32%) міські ради.

Якщо вести мову про суб’єктів місцевого самоврядування, то найпублічніші міські голови працюють в Івано-Франківську (Віктор Анушкевичус –74%) та Луцьку (Микола Романюк – 73%), на третьому місці – мер Донецька (Олександр Лук’янченко – 68%).

Що стосується виконавчих органів, то рейтинг очолюють Івано-Франківськ та Львів з 80% та 73% відповідно.

Найнижчим є рейтинг публічності депутатів місцевих рад. Жоден депутатський корпус не досягнув рівня 55%. На першому місці у цьому рейтингу є депутати Луцької міської ради, а найменш публічними – міські обранці Ужгорода.

Правда.if

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: