«80% відвідувачів свята «Різдво в гаю» - це львівські родини», - організатори (фото)

Вперше у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» на Різдвяні свята, 7-8 січня, не лише презентували архітектуру музею, а й відтворили побут українського села. Свято «Різдво в гаю» відвідало близько 6 тис. гостей,  з яких 80% склали львівські родини, - повідомили організатори.

«Свято проводилось вперше, але відзначилось хорошою відвідуваністю, особливо серед львівських сімей, було багато малечі та людей старшого віку. Гості файно збавлялись, колядували, активно долучались до різноманітних майстер-класів. Це було дійсно родинне свято», - зазначив співорганізатор свята «Різдво в гаю» Андрій Сидор.

Відвідувачі потрапили в атмосферу родинного тепла та побачили, як колись святкували Різдво в простому українському селі. На сцені свята виступало 17 традиційних вертепів, гурти автентичного співу «ДоСхідСонця», «Коралі» та фольк-гурт «Марвінок», а в садибах плели Дідухи, ляльки-мотанки, кували метал, пекли хліб та виливали свічки. Вертепи залучали гостей свята до спільної коляди та ходили від хати до хати.

Як повідомив директор Музею Роман Назаровець, приємною звісткою у Різдвяну ніч стало народження двох ягнят, стаєнка яких стала одним з найпопулярніших місць на святі.

Також на Святі відбувались дійства Фестивалю «Спалах Різдвяної звізди» –  виступи колядників, хода колядничого гурту з великими звіздами за участю вертепів з Полтави та Луганська, які цьогоріч у своїх виступах показали останні події, що відбувались в Україні.

Організатори: Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай»,  компанія «Дік-Арт», за підтримки Львівської міської ради. Спонсор - Львівська свічкова мануфактура. Офіційний перевізник - FlyUIA. Інформаційний партнер - Видання про події у Львові «OТ-OТ».

гай2 гай3 гай4 гай5 гай6 гай7 гай8 гай9 гай10 гай11Рыздво

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: