Львів прийматиме міжнародні змагання з легкоатлетичних стрибків

17 січня 2014 року під патронатом НОК України в манежі Львівського державного університету фізичної культури (м. Львів, вул. Черемшини, 17) розпочнеться ХІV міжнародний турнір з легкоатлетичних стрибків "Меморіал Олексія Дем'янюка", повідомила Дивись. Інфо заступник начальника управління молоді і спорту ЛОДА Оксана Вацеба.

Змагання проводить львівський спортивний клуб «Висота» за підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації та відділення НОК України у Львівській області. Голова оргкомітету - Валерій Лебедюк (м. Львів).

Традиційно саме старовинний Львів розпочинає зимовий змагальний сезон стрибунів у висоту в пам'ять про відомого львівського легкоатлета, майстра спорту міжнародного класу, учасника Ігор ХХІІ Олімпіади 1980 року Олексія Дем'янюка.

Попереднє підтвердження на участь у цьогорічному турнірі дали представники Словаччини, Білорусі, Росії, Польщі та провідні атлети-стрибуни України.

Очікується участь понад 100 учасників.

У програмі змагань заплановано проведення науково-практичного семінару фахівців з легкоатлетичних стрибків, юнацький та юніорський турнір зі стрибків у висоту, Гран-прі серед жінок та чоловіків.

Серед глядачів буде проведено розіграш призів від партнерів змагань.

Розклад змагань на 17 січня 2014 року:

10:00 - початок змагань (юнацькі, юніорські категорії)

15:00 - Гран-прі (жінки)

16:30 - нагородження кращих спортсменів СК «Висота» за підсумками 2013 року

17:00 - Гран-прі (чоловіки).

Рекорди турніру:

Чоловіки  - 231 см - Дмитро Дем'янюк (Україна), 2010 рік

Жінки       - 195 см - Ірина Коваленко (Україна), 2003 рік

Довідково.

Олексій Володимирович Дем'янюк (1958 - 1999 р.) — спортсмен-легкоатлет, чемпіон СРСР зі стрибків у висоту. Майстер спорту міжнародного класу.

Народився на Житомирщині у 1958 році. Закінчив Баранівську середню школу № 1. Ще учнем захопився легкою атлетикою. Його першим наставником був Дмитро Іванович Присяжнюк. Займався разом з Валерієм Лебедюком, Володимиром Сусом, які теж досягли значних успіхів у спорті. 1978 р. став членом юніорської збірної СРСР. В 1980 р. посів друге місце в чемпіонаті СРСР, виграв змагання пам'яті братів Знаменських і був зарахований до збірної СРСР. Брав участь в Іграх ХХІІ Олімпіади 1980 року в Москві. Цього ж 1980 р. став чемпіоном СРСР, а за рік до цього завоював Кубок СРСР. Брав участь у товариській зустрічі з легкоатлетами США де переміг, підкоривши висоту 2 м 33 см, що на той час було його особистим рекордом і одним з найкращих результатів у світі. Був учасником Ігор «Дружба» 1984 року.

Олексій Дем'янюк впроваджував новаторські підходи в системі тренувань, які визнавали провідні спортсмени того часу. Він першим у світі придумав модель спеціалізованого стрибкового взуття, яку з часом світові фірми-виробники впровадили у своє виробництво.

Загинув у 1999 році. В пам'ять про нього друзі започаткували змагання «Меморіал Олексія Дем'янюка», який щорічно відбувається у місті Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: