Чиновники – брехуни, а забудовники – злочинці, - Салюк під час пікету на Озаркевича (відео)

Сьогодні, 11 січня, зранку у Львові на вулиці Озаркевича відбувся мітинг – пікет місцевих мешканців, які вимагають зупинити забудову Шпиталю Шептицького.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Участь у пікет взяли голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Андрій Салюк, а також представники «Автономного опору». За пікетом спостерігали декілька правоохоронців.

Обуренню місцевих мешканців щодо забудови немає меж, тож вони мають намір цілодобово «охороняти» територію, щоб не почались будівельні роботи.

Андрій Салюк розповів, що корпус ліжниці побудований у 18 столітті і є ровесником церкви Юра у Львові.

«Ми повинні запитати курію УГКЦ, чому вони продали такий цінний історичний подарунок міста Львова у приватні руки під забудову», - каже Андрій Салюк.

Експерт додає, що «те, що робив митрополит Андрей для Львова, зараз руйнується у нас на очах».

Салюк відзначає, що потрібно отримати відповідь від інвестора і на питання «Якими маніпулятивними технологіями вони переконали Львівську міську раду» й додає, що ця територія не є пустищем, а абсолютно доглянутою прибудинковою територією. Відтак, у місцевих жителів просто забирають їх власний простір.

Експерт також привідкрив завісу того, що інвестор має намір побудувати на цій території: «Забудова має бути дуже велика, спочатку має бути п’ятиповерховий будинок, а далі – все вище і вище. Панорама міста може постраждати, адже ми пам’ятаємо славетні забудови у Львові».

Салюк наводить приклад будівництва на вулиці Личаківській, добудову поверхів у готелі на Князя Романа тощо.

«Львівським чиновникам вірити не можна, бо вони брешуть. А цю територію хочуть забудувати злодію. Вони говорять про дозволи… Ну якщо так, то хай ця територія належать їм, але хай вони не руйнують цю територію, а доглядають за нею», - відзначає Андрій Салюк.

Деталі дивіться у відео:

Тим часом, журналіст Ірина Залецька у Фейсбук пише: «На Озаркевича, 4 пікет місцевих мешканців, які намагалися повалити паркан довкола знищеної будівлі Шпиталю Шептицького. Очевидці кажуть, що довкола купа міліції».

Олег ДОВГАНИК, Дивись. Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: