На Озаркевича знесли паркан, депутати від "Свободи" вказують на УГКЦ (фото, відео)

О 10 ранку близько півсотні львів’ян пікетувало УГКЦ Св. Юри та незаконну забудову на вул. Озаркевича в знак протесту проти будівництва та знесення «Народної лічниці» Андрея Шептицького.

За цей час група активістів «Автономного Опору» разом з декількома мешканцями знесла частину незаконно встановленого паркану з другої сторони забудови, на вул. Шептицького, 10. Охорона викликала міліцію і на місце прибігло близько 10 міліціонерів. Вони одразу ж почали намагатись грубо затримувати активістів. Літні жінки, котрі вибігли з будинків, почали захищати протестувальників. За декілька хвилин у подвір’я прибігли решта автономів, мешканців будинків, журналістів та громадських активістів, які й відбили хлопців у міліції.

Після цього мешканці почали сваритись з міліцією. «Правоохоронці» склали протокол про незаконне повалення паркану і згодом повідомили, що відкрите кримінальне провадження. На місце прийшла представник Галицької районної адміністрації Львова, але вона не змогла показати документи, які підтверджують, що паркан встановлено законно.

Незабаром у подвір’ї з’явились «свободівці» на чолі з депутатом Міськради Любомиром Мельничуком та депутатом облради Йосифом Ситником. Мешканці обурливо сприйняли їхню появу і почали з ними сперечатись. «Свободівці» не мали що сказати, натомість всю вину перекладали на церкву, мовляв, вона їх попросила проголосувати за цю забудову. Депутати апелювали до того, ніби запрошували представника громади на сесію, проте люди стверджують, що слова йому не дали і громадських слухань не проводили. Коли ці ж мешканці двічі пікетували Міськраду через забудову – жоден з депутатів-свободівців до них не вийшов. Зате тепер, коли піднявся бунт, їм вистачило наглості прийти до людей і піаритись, розказуючи про захист людей від можливих політичних репресій. Те, що ці репресії можуть виникнути через голосування «свободівців» і мера, він чомусь не згадав. Коли люди продовжили зносити паркан, «свободівці» стояли разом з міліцією і, перешіптуючись, спостерігали.

Дівчата з прилеглих будинків роздавали протестувальникам теплий чай з печивом, а бабусі пригощали домашньою випічкою. Близько третьої години, повністю зруйнувавши паркан, активісти розійшлись. Незважаючи на активні спроби, жодної людини не затримали. Проте кримінальне провадження відкрите, тому слід очікувати репресій проти мешканців та активістів.

Нагадаємо, 10 січня забудовники зруйнували архітектурну пам’ятку

Опір.інфо

опір2 опір3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: