Розпустити Євромайдан може підписання Угоди про Асоціацію, - політолог

Ні влада, ні опозиція сьогодні не знають, що робити з Євромайданом. Про це в ексклюзивному коментарі НБН заявив політолог Олексій Голобуцький.

«Якщо правда, що Майдан – технологія, то у нього повинні бути чіткі початок і кінець. Людей привезли, вони постояли, їм заплатили гроші і відвезли. І багато хто вважає, що Майдан – це технологія. Але я вважаю, що Майдан – це бажання громадян, і політики повинні зрозуміти, чого конкретно хоче Майдан», – сказав пан Голобуцький.

За його словами, громадяни, в свою чергу, повинні звикнути до думки, що протест – це не розбити вікно і піти, а бути готовим мирно стояти, і не тиждень, а місяць, рік, а може бути, і все життя. «А, на мій погляд, влада все робить неправильно. Що стосується опозиції, то сприйняття проблем у них приблизно така ж, як і у влади, тому вона не знає, що робити з Майданом», – зазначив політолог.

Він не виключає, що Євромайдан може протриматися до президентських виборів. На думку пана Голобуцького, влада давно б розігнала Майдан, якби він був суто українською проблемою, але оскільки за Україною тепер пильно спостерігає Захід, влада не може собі дозволити такий крок.

З іншого боку, вважає політолог, розгін Євромайдану зіграв би на руку опозиції, але вона розуміє, що ніякого розгону не буде, тому теж не знає, що робити з некерованою акцією протесту.

«Чим закінчиться Майдан – сказати важко, але ясно, що він проіснує ще довго, можливо, рік. Відставки Кабміну, ясна річ, не буде, але якби це і сталося, Майдан все одно не розійшовся б. А ось підписання Угоди про асоціацію з ЄС через два-три місяці, ймовірно, розпустив би Майдан, тому що в такій ситуації Майдан перетворився б на нісенітницю», – припустив пан Голобуцький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: