У Турківському районі пройшов командний дитячий турнір (фото)

Цими днями в м.Турка на Львівщині розпочався Всеукраїнський командний дитячий турнір «Диво-шашки у сніжних Карпатах», яки й цього року присвячений 200-річчю з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ОДА.

Цьогоріч у турнірі бере участь рекордна кількість команд – 24, зокрема з Києва, Вінницької, Івано-Франківської, Львівської, Миколаївської, Житомирської, Закарпатської областей України та гості з м.Бендери.

Учасників змагань вітали заступник голови районної державної адміністрації Оксана Манюх, заступник керівника апарату Богдан Москаль, начальник відділу освіти райдержадміністрації Михайло Кропивницький, завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації Віталій Михайлечко, віце-президент федерації шашок України, президент федерації шашок Львівської області Іван Ільницький та віце – президент федерації шашок України, міжнародний арбітр Костянтин Балтажи, який очолює суддівську колегію змагань.

У вступному слові Оксана Манюх наголосила: Турківщина - один із найгарніших куточків Українських Карпат, розташована в їх північно-західній частині, у верхів’ях річок Дністер, Стрий, Сян, завжди рада вітати гостей, адже місто Турка є столицею Бойківського краю. Кожних що п’ять років у нас проводяться Всесвітні Бойківські фестини, які супроводжуються неповторними сурмами трембіт та мелодіями троїстих музик і збирають велику кількість туристів і гостей з усього світу. Цього року наші дитячі змагання з шашок є особливі, вони присвячені пам’яті Тараса Григоровича Шевченка. 9 березня уесь український народ відзначатиме 200-річницю з Дня народження великого титана думки і пророка української нації, найвидатнішого велетня української духовності. Його ім’я знає кожна дитина і дорослий. Його образ став ідеалом для кожного з нас.

шашки2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: