Кличко на погоджувальній раді зачитав вимоги опозиції

У понеділок, 13 січня, голова Верховної Ради Володимир Рибак почав засідання погоджувальної ради. Після цього глави опозиційних фракцій прийшли на засідання, оголосили вимоги опозиції і залишили зал, передає кореспондент НБН.

Під час відкриття сьогоднішньої погоджувальної ради у Верховній Раді були відсутні лідери трьох опозиційних фракцій Віталій Кличко («УДАР»), Арсеній Яценюк («Батьківщина») та Олег Тягнибок («Свобода»).

Проте відразу після його початку всі троє опозиціонерів зайшли в зал, після чого Віталій Кличко стоячи оголосив присутнім вимоги опозиції.

Зокрема, серед вимог опозиції – відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, розпуск уряду, створення тимчасової слідчої комісії з розслідування побиття людей на Майдані, а також звіт генерального прокурора Віктора Пшонки в парламенті.

«Ми вимагаємо відставки міністра внутрішніх справ Захарченка, навіть слухати його у ВР немає сенсу», – сказав пан Кличко.

Крім того, за його словами, необхідно розпустити каральні загони «Беркута». «Оскільки прокуратура не розслідує дії «Беркута» і тих людей, хто віддавав злочинні накази, ми вимагаємо створити ТСК і депутати Партії регіонів також повинні бути в цій комісії. Якщо не будуть розслідувані ці факти, то ті, хто не брав участі в цій комісії, будуть співучасниками злочину», – додав він.

Крім того, пан Кличко озвучив вимогу про звіт у парламенті генпрокурора Пшонки про те, чому не працює закон, що передбачає амністію заарештованих на Майдані.

«Ми вимагаємо відставки цього уряду і президент якби хотів, міг би це зробити за день», – сказав він.

При цьому він сказав, що у разі невиконання вимог опозиції парламент працювати не буде.

Потім голови опозиційних фракцій залишили погоджувальну раду.

Джерело: НБН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: