На Львівщині РДА працюють у закритому режимі, - ЗМІ

«За результатами розширеної наради щодо особливостей формування місцевих бюджетів Львівської області на 2014 рік, яка сьогодні відбулася в Головному управлінні Міндоходів у Львівській області, голова райдержадміністрації Михайло Винницький дав доручення керівникам структурних підрозділів РДА звернути увагу на  пріоритетні напрямки роботи. Інформація з цих питань за підсумками року буде заслухана на черговій оперативній нараді в райдержадміністрації.»

Повідомлення такого змісту було опубліковане на офіційному сайті Дрогобицької РДА у суботу, 11 січня.

Обговорити мали наступні пріоритетні напрямки роботи: реалізація промислової продукції на одиницю населення району; показники доходів та видатків місцевих бюджетів району; охоплення дошкільною освітою; рівень середньомісячної заробітної плати у районі; обсяг капітальних інвестицій та обсяг товарообігу на одиницю населення.

А вже у понеділок, 13 січня, з’явилось наступне повідомлення: «13 січня голова райдержадміністрації Михайло Винницький провів робочу нараду за підсумками 2013 року. Обговорено окремі соціально-економічні показники, які потребують детального аналізу: реалізація промислової продукції на одиницю населення району; стан доходів та видатків місцевих бюджетів району; охоплення дошкільною освітою; рівень середньомісячної заробітної плати у районі; обсяг капітальних інвестицій та товарообігу на одиницю населення. Керівники структурних підрозділів доповіли про виконання цих показників та проблемні питання».

Прикметно, що якщо спочатку мова йшла про оперативну нараду (двері якої «відкриті» для представників мас-медіа), то фактично обговорення реального стану справ в районі відбулося «за зачиненими дверима» - в форматі робочої наради.

Відтак, жодної інформації про реальний стан справ у соціально-економічному житті району за 2013 рік ніхто, окрім чиновників РДА,  не знає.  Окрім, звісно, «офіційного позитивчику» з сайту райдержадміністрації – «Відзначалося, що у 2013 році в районі на 12% зріс показник охоплення дітей дошкільною освітою. Втім, загальний рівень все ще залишається невисоким, тож у 2014 році продовжиться робота щодо відновлення дошкільних закладів, створення додаткових груп та навчально-виховних комплексів. Свій відбиток на соціально-економічні показники накладає відсутність у районі великих промислових підприємств, а також, особливість Дрогобицького району, на території якого розміщено чотири міста, які адміністративно району не підпорядковані, але які концентрують основний потенціал ринку праці, залучення інвестицій тощо

Зазначимо, дедалі частіше Дрогобицька РДА обходиться без щотижневих понеділкових оперативних нарад – чого не дозволяє собі жодна міська рада Дрогобиччини.

ДрогМедіа

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: