Росіяни куплять чотири львівських трамваї

Спільне українсько-німецьке підприємство "Електротранс" до 1 вересня 2014 року повинне поставити Петербургу чотири трисекційні низькопідлогові трамваї. Перший трамвай Петербург має отримати вже 1 липня.

У Петербурзі (РФ) завершився аукціон на поставку чотирьох трисекційних трамваїв з низькою підлогою. У торгах брали участь три претенденти, серед яких найнижчу ціну на виготовлення трамваїв запропонувала компанія "ТрансМашГруп", яка представляла інтереси підприємства "Електротранс" зі Львова (трамвай "Електрон"). При цьому стартова ціна була знижена з 337 млн рублів (81,33 млн гривень) до 301 млн рублів (72,64 млн гривень). Про це пише петербурзьке видання "Фонтанка", інформує Захід.нет

Також заявки на поставку трамваїв подавали петербурзьке представництво польської компанії Pesa і спільне підприємство французької Alstom і російського "Трансмашхолдингу".

На даний момент конкурсна комісія розглядає другу частину заявок (на цій стадії вивчаються установчі документи компанії і довідки з податкових органів).

За інформацією "Фонтанки", найменшу ціну запропонував "ТрансМашГруп". Друге місце зайняла Pesa, третє – Alstom. Таким чином, якщо конкурсна комісія не знайде помилок у другій частині заявок, то контракт укладуть з "ТрансМашГруп".

Відповідно до умов технічного завдання, перший вагон треба буде поставити до 1 липня 2014 року, другий – до 1 серпня, і решту два – до 1 вересня. При цьому "Електрон" на даний момент існує лише у трьох екземплярах для колії в 1000 мм. Утім, в "ТрансМашГруп" запевнили, що кузов для російської колії в 1524 мм вже майже готовий, тому зриву поставок не буде. Збірка вагонів відбуватиметься на майданчику "ТрансМашГруп" у російському Владимирі (там же будуть робити техсклади для трамваїв).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: