Аваков розповів, чому у Порошенка зростає рейтинг

Рейтинг позафракційного народного депутата Петра Порошенка зростає, тому що він не несе жодної відповідальності, з’являється перед мітингувальниками лише у потрібний момент, тоді як опозиційні політики перебувають на Майдані постійно і приймають важливі рішення, за які відповідають персонально.

Таку думку висловив народний депутат від «Батьківщини» Арсен Аваков в інтерв’ю виданню LB.ua, пише ZAXID.NET.

«Три політичні лідери Майдану не мають різкого зростання популярності. Чому? Тому, що вони дійсно несуть відповідальність за те що, що відбувається. Кожен день виходять на сцену, спілкуються з людьми, пропонують ідеї, плани дій; може - не завжди популярні, але часто - правильні. Так, революційний процес не є швидким - він тривалий, виснажливий. І втома у людей накопичується, і роздратування, і розчарування від відсутності негайних результатів. Лідери опозиції це все на себе беруть», - зазначив Аваков.

«Водночас, деякі політики, скажімо, Петро Порошенко, не несуть прямої відповідальності за те що, відбувається. Вони прекрасно виступають зі сцени, точково з'являються у потрібний час у потрібному місці, формулюють точні смисли. Логічно, що їм дістаються лише плюси і жодних мінусів. Тоді як лідери трійки, парламентської – «реєстрової» опозиції - змушені приймати і те, і інше», - додав депутат.

Нагадаємо, згідно з результатами соціологічного опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» ім. І. Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова у грудні 2013 року, симпатії українців у випадку дострокових виборів президента України розподілилися б так: Віктор Янукович - 30 %, Віталій Кличко - 22 %, Арсеній Яценюк - 12 %, Петро Порошенко (10 %). У випадку, якщо б у другий тур потрапили Віктор Янукович і Петро Порошенко, то чинний президент набрав би 29% і Порошенко – 34%.

Сам Порошенко неодноразово відкидав, що збирається висуватися на посаду президента. Зокрема, в розмові із ZAXID.NET 29 грудня 2013 року він заявив: «Я маю амбіції зробити зараз все можливе, щоб був єдиний кандидат. Я не називаю зараз його прізвища. Якщо прізвище цього кандидата не буде Порошенко, але він зможе перемогти, я буду щасливий… Я ніколи в житті не просився на жодну посаду. В цій країні я працюю Петром Порошенком. І роблю багато, повірте мені».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: