Євромайдан вимагає припинити руйнування старого Львова

Поки увага суспільства прикута до політичного протистояння та акцій протесту в столиці, провладні бізнесмени та чиновники без згоди громади руйнують історичні пам’ятки у серці нашого міста. Про це Дивись. Інфо повідомили у Молодіжному русі "Львівський Євромайдан"

Так, компанія «Розвиток нерухомості», зв’язок якої з нардепом-регіоналом Володимиром Зубиком був доведений журналістськими розслідуваннями, зруйнувала один із будинків комплексу лічниці Шептицького на вулиці Озаркевича, 4. Забудовник не лише порушив власні зобов’язання та проігнорував офіційну заборону руйнувати історичні пам’ятки, але й захопив двір будинку на вул. Шептицьких, 10.

Закликаємо міського голову, депутатів міської ради та Українську греко-католицьку церкву негайно виправити наслідки помилкового рішення про виділення земельної ділянки й надання дозволу на будівництво на Озаркевича, 4 компанії «Розвиток нерухомості». Вимагаємо провести публічні переговори з забудовником у форматі круглого столу, учасниками якого, окрім міського голови, депутатів міської ради, представників УГКЦ та «Розвитку нерухомості», повинні бути громадські діячі та Українське товариство охорони пам’яток історії та культури.

Якщо будівництво неможливо зупинити у законний спосіб, воно повинне проводитись під суворим контролем громади та обраної нею міської влади. Компанія «Розвиток нерухомості» має припинити руйнування старовинних будинків і відновити те, що вже зруйновано, а також звільнити двір на Шептицьких, 10.  Нагадуємо, що церква і міська влада несуть відповідальність за збереження історичного комплексу будівель шпиталю Шептицького на ввіреній їм львівській землі.

У разі, якщо руйнування пам’яток на Святоюрській горі не припиниться, Євромайдан Львів готовий вдатися до масових акцій протесту та блокування будівництва.

Ми не дозволимо руйнувати наше місто!", - йдеться у повідомленні.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: