Львівські євромайданівці образились на «Майдан» (відео)

Сьогодні, 15 січня, під час прес-конференції оприлюднено заяву організаційного комітету по створенню Львівської обласної організації ВО «МАЙДАН»

Дивись. Інфо публікує цю заяву у повному обсязі:

13 січня 2014 року на засіданні Ради Всеукраїнського об’єднання «Майдан» було затверджено склад ініціативної групи зі створення організації ВО «Майдан» на Львівщині в складі 11 осіб.

Ми, учасники організаційного комітету по створенню Львівського обласного осередку ВО «Майдан», обрані від громадського сектору, ряду студентських організацій та політичних сил на зборах активістів Євромайданів 3 січня 2014 р. у Львові, підтримуємо Програмний Маніфест Майдану 29 грудня 2013 р., декларуємо свою повну готовність до співпраці та взаємодії з усіма політичними партіями, громадськими та студентськими організаціями, які поділяють цінності та реалізують завдання Євромайдану. Вітаємо факт прийняття рішення про створення ініціативної групи, на яку тепер покладена відповідальність за організацію ВО «Майдан» на Львівщині.

Водночас, виходячи із головних завдань, означених у Програмному Маніфесті Майдану: «побудови такої системи влади, за якої на вершині інтересів держави має нарешті опинитися не чиновник, не олігарх, а проста людина, її гідність та добробут, її права та можливості для безперешкодної самореалізації в Україні, незалежно від політичних чи релігійних поглядів, мови спілкування» та «змінити не політиків біля керма держави, а всю нинішню систему влади», мусимо констатувати неприпустимість методів формування будь-яких (чи то керівних, чи ініціативних) органів ВО «Майдан» шляхом «спускання зверху» чи то «призначення» виключно політичними силами.

Спосіб формування ініціативної групи політичними партіями (саме партії чомусь висували і представників громадськості, і студентства ) призвів до того, що переважну більшість ініціативної групи складають партійці, що не відображає думки громадськості, яка бачить опозиційні політичні партії як своїх партнерів, але ніяк не домінанту.

Тривогу викликає і відсутність реакції (чи позитивної чи негативної) на звернення до Ради ВО «Майдан» від нашого оргкомітету з рішенням зборів представників студентських, громадських організацій і політичних партій Львівщини від 3-го січня 2014 р., а також наших пропозицій щодо рівного представництва середовищ в ініціативній групі та врахування думки євромайданів районів і міст області, об’єднаних у Територіальну раду майданів Львівщини.

Ігнорування ініціативи «знизу» ніяк не сприятиме формуванню широкої громадської організації, яка має об’єднати в своїх рядах усіх без винятку українців, які прагнуть кардинальних змін у нашій країні та реалізації європейського вибору України.

Ніяк не претендуючи на якусь унікальність чи виключність, звертаємось до усіх учасників ініціативних груп проявляти максимум поваги та толерантності до усіх побратимів у боротьбі з режимом Януковича, не зважаючи на політичні, релігійні чи якісь інші уподобання, наявність тієї, чи іншої позиції чи програми. Умінням чути один одного і щирим прагненням досягти компромісу ми продемонструємо свою демократичність, європейськість і вболівання за справу. Тільки своїми реальними діями та колективною співдією ми зможемо реалізувати ті завдання, які стоять сьогодні перед Євромаданами в усіх містах та селах України – мирне відсторонення від влади існуючого режиму, проведення в державі демократичних виборів та обрання незворотного курсу країни на Євроінтеграцію.

Ще раз декларуємо наше налаштування на конструктивний діалог, закликаємо до співпраці створену у Києві ініціативну групу, для чого пропонуємо провести спільну з оргкомітетом відкриту зустріч за участю відповідального за Львівську область представника Ради ВО «Майдан» з Києва у п'ятницю 17 січня о 17 годині.

Результатом такої зустрічі буде розподіл реальної роботи між Ініціативною групою, Оргкомітетом та Територіальною радою з метою швидко і повноцінно охопити Львівщину осередками руху і максимально розширити діяльність організації", - йдеться у заяві

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: