Референдум з дострокових виборів президента дозволить вийти з кризи, – експерт

Виходом з політичної кризи в Україні може стати проведення Всеукраїнського референдуму, на який буде винесено питання про проведення дострокових президентських виборів. Про це на прес-конференції 15 січня заявив доктор юридичних наук, Надзвичайний і Повноважний посол України, суддя Міжнародного трибуналу щодо колишньої Югославії Володимир Василенко.

«Поки Янукович перебуватиме на посаді президента, ми не можемо сподіватися на поліпшення життя. Для повсталого суспільства референдум – ... Це раціональне рішення для створення нової моделі Майдану Якщо будуть і далі проголошувати промови і читати молитви, ефекту не буде. Треба, щоб була конкретна акція, і щоб ті 10 мільйонів осіб, що записалися в члени Майдану, були задіяні в конкретну дію, і такою дією буде референдум про дострокові вибори президента», – заявив пан Василенко.

Також він підкреслив, що намети на Майдані стоять саме для того, щоб там створювалися ініціативні групи по створенню референдуму, щоб люди могли висловитися.

Пан Василенко не виключив можливість фальсифікації при проведенні референдуму, проте відзначив, що лідери Майдану повинні створити механізм захисту волевиявлення.

Джерело: НБН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: