Цьогоріч на Святі Пампуха з’їли близько 55 тис. пампушків (фото)

Львів вже всьоме відзначив Свято Пампуха! Щороку захід відвідує понад 100 тисяч львів’ян та гостей міста. За три дні відвідувачі Свята подужали аж близько 55 тис. пампушків, побачили понад 20 виступів вертепів та обрали найкращого з них. Окрім цього на Святі Пампуха визначили найкращу господиню, найшвидшого пампухоїда, найкапоснішого чортика та наймилішого ангела, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

Свято Пампуха зібрало на сцені кращі вертепи Львова, які представили свої вистави та колядки, прославляючи народження Христа. Цьогоріч звання кращого вертепу 2014 року здобув вертеп «Сяйво Різдвяної ночі».

Наймилішим ангелом глядачі Свята обрали Оленку Стець з вертепу «Між небом і землею». А найшвидшим пампухоїдом виявився Олег Конюх, який найшвидше з'їв три пампухи вагою по 100 грам кожен.

Улюбленцем відвідувачів Свята Пампуха та найкапоснішим чортиком став Ілля Чазов із «Львівської Різдвяної пошти». Його оригінальний костюм та хороші акторські здібності, які в героя від природи, справили неабияке враження.

Зазначимо, «Львівській Різдвяній пошті» цього року вдалось відправити понад 2 тис. різдвяних листівок із побажаннями «Веселого Різдва!» у різні куточки світу.

Змагатися за звання найкращої господині на Свято Пампуха зголосилося аж 10 жінок, а це найбільша кількість учасниць за історію проведення свята. Найкращою господинею 2014 року стала Юлія Кудлата. Господиня, на думку журі, приготувала найсмачніші пампушки, вони були традиційні з ружою і маком, розкрила секрет приготування та представила їх в автентичному посуді, що було умовою конкурсу.

Українські, німецькі, американські, з пудрою, солодкі і не дуже, з маком, шоколадом, солодкою поливкою – всі ці види пампушків і навіть більше гості свята куштувати у «Пампуховій Хаті», що діяла впродовж свята. Найчастіше відвідувачі солодкої хатини замовляли пампушки з кольоровою поливкою, власноруч наносили на них малюнки та символіку України та ЄС.

З року в рік Свято Пампуха показує, яким веселим та колоритним є Різдво у Львові.

Організатор: компанія «Дік-Арт». Партнер Свята: Львівська свічкова мануфактура. Офіційний авіаперевізник: Міжнародні авіалінії України (МАУ). Сайт Свята: www.pampuh.lviv.ua.

свято-пампуха2 свято-пампуха3 свято-пампуха4 свято-пампуха5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: