Україномовна драма почала повільний, але дуже якісний розвиток, - Подоляк

З 21 до 24 листопада у Львові проходив фестиваль «Драма.UA», який привіз останні постановки прогресивних театрів з Німеччини, Польщі, Росії, Чехії та Словаччини. Фестиваль відслідковує тенденції у сучасній драмі і презентує найцікавіші п’єси у форматі сценічних читань.

«Театр Лесі Українки повинен розвиватись у напрямку сучасної драми –  це для нас дуже важливим, це може спричинити синергетичний ефект, це може сприяти розвитку україномовної драматургії, яка зараз починає дуже кволо, але дуже якісно розвиватись. Це допоможе театру знайти своє окреме місце на культурній мапі Львова. Ми не хочемо множити виключно репертуарні театри, які пов’язані з класичним репертуаром, ми не хочемо множити режисерські театри, ми мусимо давати можливість розвиватись культурі в ширшому сенсі цього слова.

Ми дуже розраховуємо, що фестиваль «Драма. UA» з цим театром буде тісно співпрацювати і розраховуємо на те, що це дасть поштовх прекрасній молодій трупі, яка зараз працює в театрі. Ми бачимо, як активно розвивається один з найкращих львівських проектів і хочемо, щоб театр імені Лесі Українки став майданчиком для розвитку і підтримки сучасної україномовної драми», - зазначила Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: