Рада «Майдану» діє методами КПРС, - активісти (відео)

За студентів забули

Львівські громадські активісти протестують проти методів, якими діє рада «Майдану». Ми розуміємо, що зараз час об’єднуватись, але кажемо: якщо ми хочемо змінити систему, то потрібно починати із себе – відмовлятись від жорсткої партійної дисципліни «спускання» рішень зверху за принципами методів КГБ та КПРС.

Про це на прес-конференції у Львові заявили активісти Софія Федина, Олег Кузан, Євген Филипець та Володимир Кондзьолка, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Софія Федина розповіла, що у Києві прийнято рішення про утворення ініціативної групи із 11 чоловік, тому громадські активісти зі Львова запрошують цих людей у п’ятницю о 17 годині на зустріч та напрацювання подальшої співпраці.

«Ми протестуємо проти тих методів, якими діє рада «Майдан». Щоб змінити ситуацію у країні, треба починати із себе», - наголосила Софія Федина.

Вона підкреслила: активісти хочуть конструктивного діалогу, однак кажуть, що у «Майдан» повинні увійти люди, які дійшли стояли на євро майдані.

Пан Кузан своєю чергою наголосив, що наразі не до кінця зрозуміла схема створення партійних чи громадських осередків на місцях.

«Практичні рекомендації щодо створення перших осередків в Україні Київ досі не спромігся виробити і дати таку інструкцію усім. Однак, якщо йдеться про те, що «Майдан» має налічувати 10 мільйонів людей, то він має включати у себе і партійний спектр, але також там має бути широке представництво громадськості», - повідомив Кузан.

Представник студентства Євген Филипець наголосив, що він входить у число вибраних 11 представників, але запевнив, що до цього він про це не знав. Він каже, що із усіх 11 чоловік тільки один є представником студентства, а усі решта – «політично заангажовані».

За його словами, у Львові зараз йдеться про створення осередків у всіх навчальних закладах, і, зокрема, такий осередок уже фактично створено в УКУ.

«Студентська рада міста Львова наголошує на тому, що це повинні бути представники студентства кожного вишу, а будь-яка молодіжна партій»

Деталі – у повному записі прес-конференції за участю активістів

Олег ДОВГАНИК, Дивись. Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: