Сало розкритикував освітян, бо хоче ефективної роботи

Голова Львівської ОДА Олег Сало висловив свої зауваження керівникам освітньої галузі під час колегії департаменту освіти та науки Львівської ОДА. Учасники підбили підсумки за минулий рік і визначались із пріоритетами на 2014 рік, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

«Багато зроблено, але ще дуже багато треба зробити». Це загальна оцінка Олега Сала досягнень у галузі.

Якщо ж по конкретних напрямках, то, насамперед, незадоволений очільник Львівщини рівнем охопленості дітей дошкільною освітою та переповненістю дитячих садочків. В середньому на Львівщині на 100  місць у дошкільних закладах – 144 дитини. «Дивує позиція окремих керівників органів місцевої влади щодо відкриття додаткових місць. Чому, наприклад, у Стрийському районі за весь 2013 рік не відкрито жодного додаткового місця у дошкільних закладах. І це стосується усіх міст обласного підпорядкування. Робота не проводиться. Це при тому, що на Стрийщині дошкільною освітою охоплено 32% дітей, на фоні 46% в середньому по області. Чим крім бездіяльності можна пояснити такий підхід до вирішення питань», – наголосив Олег Сало.

Ще один напрямок, на якому зупинився голова ОДА – це забезпечення навчальних закладів швидкісним Інтернетом. Доступ до Інтернету має менше ніж 50% шкіл області , а водночас у початкових класах запроваджено предмет «Сходинки до інформатики». У цьому контексті Олега Сала цікавить скільки по районах Львівщини у місцевих бюджетах передбачено коштів для придбання комп’ютерної техніки. Мовляв, у цьому випадку місцева влада зайняла вичікувальні позиції, тільки сподівається на кошти із держбюджету.

«Яке нині у нас матеріально- технічне забезпечення?  Ми йдемо у Європу, але з чим ми йдемо? У нас матеріально- технічне забезпечення ще з 60-тих років. Потрібно роботи технічне переоснащення, потрібно дивитись вперед», – сказав керівник області.

Невирішеним, за словами Олега Сала, залишається завдання ліквідації двозмінного навчання. Найбільше таких шкіл у Львові та Яворівському районі. Питання від голови ОДА «Як місцеві органи влади на своїх територіях збираються вирішувати цю проблему?»

Важливою також є якість харчування у навчальних закладах. «Суспільству потрібне здорове покоління, а для цього має бути повноцінне якісне харчування. Але про що тут можна говорити, якщо у 30% шкіл взагалі не працюють шкільні їдальні.  Харчові норми виконуються  в окремих районах на 60-70%», -  наголосив Олег Сало.

І ще одне його зауваження – щодо об’єктів незавершеного будівництва в освітянській галузі. Всі хочуть завершення шкіл чи дитячих садочків у своїх районах, але не подають пропозицій. «Хто до мене звертався, де є акти виконаних робіт, де підрядники працюють  – зі всіма розрахувались. Наприклад, Турківський район. Я більш ніж впевнений, що школа у селі Нижня Яблунька буде завершена цього року. Повинні бути терміни і повинні бути відповідальні за ту чи іншу ділянку і тоді робота буде ефективною», – резюмував  голова ОДА.

Додамо, що найпроблемніші освітянські питання також обговорять на засіданні колегії ОДА, яка відбудеться 20 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: