Свободівці побилися з активістами, аби ті не встановили їм “Стовп Ганьби”

Сьогодні, 16 січня, у Львові свободівці побилися з активістами через «Стовп ганьби», який хотіли встановити біля Львівської міської ради. Його зварили з елементів поваленого паркану на вул. Озаркевича, пише Галицька правда.

Бійка виникла у центрі міста  між представниками ВО «Свобода» та активістами організації «Автономний опір». Активісти організації приготували так званий “Стовп Ганьби”, на якому оприлюднили список та фото тих депутатів, які голосували “За” забудову на вул Озаркевича 4а.

Свободівцям ж така їдея виявилась не до вподоби. Адже саме 40 депутатів від “Свободи” і були в тому списку.  Через це свободівці намагалися перешкодити встановленню «Стовпа ганьби» біля міськради.

Про це повідомив кореспондент Галицької правди

Також під стіни міськради  вийшли мешканці Озаркевича, 4 та Шептицького, 10 протестувати проти забудови та нищення пам’ятки архітектури. Їх підтримали активісти організації «Автономний опір» та інших громадських організацій.
У момент, коли «Стовп ганьби» виносили з вул. Руської на пл. Ринок, свободівці, зокрема депутат міської ради Любомир Мельничук, намагалися перешкодити активістам. У результаті виникла бійка. На підмогу прийшли міліціянти, які розбороняли дебуширів.

На місці присутні близько 40 представників та прихильників ВО «Свобода». Стільки ж, приблизно,  активістів «Автономного опору».

Галицька правда нагадує рішення по скандальному будівництву було прийняте ще 30 травня 2013 року. “За” надання землі для будівництва офісно-житлового центру у Львові на вул. Озаркевича,4а поблизу Собору св. Юра проголосувало 48 депутатів Львівської міськради, з них 40 – «свободівці», 4 депутати від «України Соборної», двоє від НРУ та по одному від «Фронту змін» та «За Україну».

Подаємо список депутатів, які голосували «За»

СВОБОДА - Ігор Біда, Євген Білінський, Ярина Вайда, Лариса Василишин, Любомира Вовчок, Роман Вусач, Богдан Галайко, Володимир Грубрин, Тарас Гупало, Андрій Дацків, Ярема Дерейко, Андрій Карбовник, Орест Кіцера, Олександр Клюс, Ігор Корсун, Тарас Кравець, Мирон Кузишин, Тарас Лещишин, Ігор Лозинський, Маркіян Лопачак, Юрій Лунь, Любомир Мельничук,Володимир Михальчук, Ігор Нечай, Петро Новосад, Орест Олійник, Роман Плахтій, Сергій Подолинний, Андрій Рікота, Богдан Салій, Яромир Самагальський, Тарас Семущак, Михайло Семчій, Ігор Сільвестер, Василь Спісак , Богдан Стадник, Ірина Шалаковська, Святослав Шеремета, Олександр Щур, Олег Якимів.

УКРАЇНА СОБОРНА - Володимир Гірняк, Юрій Кужелюк, Віра Лясковська, Юрій Путас,

НРУ - Валерій Веремчук, Орест Печенко

ФРОНТ ЗМІН - Ерік Парсаданян

ЗА УКРАЇНУ - Іван Рудницький

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: