Як у Львові «свободівці» билися з представниками «Автономного опору» (фото)

Сьогодні на площі Ринок мешканці вулиць Озаркевича та Шептицького вийшли до стін міської ради з вимогою припинити руйнацію архітектурної пам'ятки – Лічниці Андрея Шептицького та побудови на її території офісного центру. Допомогти мешканцям зголосилися представники Автономного опору, які мали намір встановити перед Ратушою «стовп ганьби» - він і став причиною сутичок між мітингувальниками.

Початок акції протесту мешканців вулиці Озаркевича та Шептицького був доволі мирним та спокійним. Мешканці прийшли до стін Львівської міської ради, аби попросити очільників міста зупинити руйнацію Лічниці Шептицького.

-         Ця будівля була виявленою пам’яткою архітектури – про що є складений паспорт історичної пам’ятки. 1/3 вони її ескалатором просто зруйнували. З боку Шептицьких вони встановили паркан, який ми спільно з «Автономним опором зруйнували».

Депутат Львівської міської ради Любомир Мельничук  повідомив – дозвіл на будівництво будинку на Озаркевича обранці надали через те, що їх попросила церква.

-         Була офіційна позиція УГКЦ, де будується також майно для них. Безперечно депутатський корпус пішов на зустріч.

Та гарячіше під Ратушею стало тоді, коли представники Автономного опору хотіли поставити перед входом до Ратуші стовп ганьби. Свободівцям це не сподобалося.

-         На «стовпі ганьби» були фотографії отців УГКЦ.

Пояснив причину сутички Любомир Мельничук. Натомість представник «Автономного опору» Зенон Дашак запевняє, що на стовпі ганьби були фотографії тільки тих депутатів, які голосували за це рішення.

Мітинг мешканців Озаркевича також пройшов біля Львівської обладміністрації – його організував Львівський Євромайдан.

Нагадаю, минулої п'ятниці у Львові зруйнували частину пам'ятки історії, архітектури та містобудування – будинок на вулиці Озаркевича, 4 – колишню «Народну лічницю імені Андрея Шептицького". Там бізнесмени мають намір побудувати житлово-офісний центр.

Джерело: FM Галичина

бійка2 бійка3 бійка4 бійка5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: