Опозиція стримує суспільний спротив, - Шухевич

Шухевич вважає, що Україну перетворюють на поліцейську державу, повертаючи до найгірших прикладів сталінських часів.

Про це стало відомо сьогодні, 17 січня, на прес-конференція на тему «Або зараз або ніколи?!», повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

На ній були присутні: проректор Українського Католицького Університету, колишній політв’язень Мирослав Маринович; поет і прозаїк, колишній політв’язень Ігор Калинець; громадський діяч, колишній політв’язень Юрій Шухевич.

Шухевич вважає, що ми повинні бути готові до того, що влада почне стріляти в людей. Нинішня ситуація в країні, на його думку, дуже нагадує сталінські і брежнєвські часи. Ми повинні зупинити це сьогодні.

На переконання Мариновича, має бути якась реакція на ці події на міжнародному рівні. Він очікує, що міжнародна спільнота знайде підстави для потужної хвилі протестів. Експерт вважає, що якщо влада хоче повернутись у старі часи, коли Захід тиснув на СРСР, то міжнародна спільнота теж повернеться до своїх методів і знову почне тиск.

Калинець апелює до СРСР і порівнює закон, який прийняли вчора з колишнім радянським законом про антирадянську агітацію і пропаганду.

Шухевич вважає, що між революціями 2004 та 2013 року існує суттєва різниця. На Помаранчевій революції люди вибрали президента, який мав би вирішити всі проблеми. Нині настав час діяти і всі громадяни повинні самі добитись своїх цілей.

Проте, на думку Калинця, не всі громадяни готові діяти, тільки невелика частина готова йти на жертви і до кінця. «Якби перші моменти майдану були жертовніші, то сьогодні ми мали б іншу ситуацію», - заявляє спікер.

Всі спікери погоджуються з тим, що без жертв Майдану не виграти. Якщо суспільство думає, що Майдан має вирішити всі питання, і ніхто не хоче жертвувати собою – то з цього нічого не вийде. Гуманістичні методи, які опозиція нав’язує Майдану, уже давно не діють.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: