Садовий пообіцяв і надалі допомагти ветеранам УПА (відео)

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що відмова Галицького районного суду в задоволенні позову щодо скасування ухвали Львівської міськради від 19.03.13 р. №2222 «Про внесення змін до ухвали міської ради від 10.03.2011 № 247», якою передбачено доплати до пенсій ветеранам Української Повстанської Армії та колишнім воїнам Першої Української Дивізії «Галичина» Української Національної Армії у розмірі 1 тис. грн, - це перемога громади міста, яка дбає про своїх героїв, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Хочу привести приклад однієї перемоги. Як ви знаєте, один з комуністів звернувся до суду, щоби скасували нашу ухвалу, відповідно до якої вояки УПА отримують підтримку 1 тис грн. на місяць. Ці молоді свого часу хлопці і дівчата брали зброю і воювали за свою батьківську землю. Вони не захоплювали чужих територій, вони боронили своє, вони йшли на смерть. Ті, хто лишився – це наші герої. Держава не визнає їх воюючою стороною, вони не мають жодних прав, але вони мають права на території міста. Це наш обов’язок – ми завжди будемо їм допомагати.

Вояки УПА воювали із нацистами, з НКВД, і мало хто з них лишився жити. Давно стоїть питання, щоби визнати їх на державному рівні. На превеликий жаль, Верховна Рада такий закон не прийняла. Де-факто зробили це у місті Львові. І кожен вояк УПА має у нас доплати по тисячі гривень на місяць. Ці кошти їм потрібні більше на лікування, елементарно на життя, тому що багато з  них мають невеличку пенсію, бо відсиділи в таборах по 10-20 років. І хто їх підтримає? Хто їм допоможе?

Ми відстояли право на ці доплати. Це є перемога громади, що ми беремо під захист тих людей, які жертвували своїм життям, які не боялися йти на смерть. І ті, хто вижив, мусять бути прикладом для наших майбутніх поколінь. Тому ми будемо їм завжди помагати. Свої доплати вони будуть мати, бо це наш обов’язок», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, 14 січня Галицький районний суд розглядав позов Олександра Калинюка щодо скасування ухвали Львівської міськради від 19.03.13 р. №2222 «Про внесення змін до ухвали міської ради від 10.03.2011 № 247», якою передбачено доплати до пенсій ветеранам Української Повстанської Армії та колишнім воїнам Першої Української Дивізії «Галичина» Української Національної Армії у розмірі 1 тис. грн. В результаті слухання було прийнято рішення відмовити позивачу у задоволенні його позову.

До слова, станом на початок січня 2014 року на обліку в управлінні соціального захисту ЛМР перебуває 364 ветерани УПА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: