У Луганську активісти закидали книгами і сірниками будівлю ОДА

У п'ятницю, 17 січня, біля будівлі Луганської обласної державної адміністрації журналісти та громадські діячі провели акцію протесту проти прийнятих 16 січня Верховній Раді законів.

Учасники акції прийшли до ОДА з плакатами: «Диктатуру узаконено», «Не їдь за мною – я п'ятий!», «Якщо у вас весілля або похорон, не забудьте узгодити свій кортеж з міліцією», «Він говорив правду про продажних суддів!», «Я розслідував корупцію і тендерні закупівлі», «Я дотримуюся стандарти журналістики!», «Він писав про дерибан», повідомляє 0642.ua.

Правозахисники принесли книги про права журналістів, про боротьбу з корупцією та про законність в роботі міліції і залишили їх під вхідними дверима в будівлю.

Учасники акції заявили, що прийняті ВР законопроекти фактично знищують свободу слова та громадянського суспільства в Україні. «За новим законопроектом, ми – іноземні агенти. Книги, які вчать наших громадян знати свої права, більше не потрібні, тому ми залишимо їх тут», – заявив керівник громадської організації Правозахисний центр «Поступ» Костянтин Рєуцький.

Наприкінці акції протестувальники заявили, що не виконуватимуть «злочинні законопроекти» і закликали всіх незгодних з політикою влади прийти в неділю, 19 січня, о 12:00 до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: