У Львові відбудеться Різдвяний концерт «Різдво. Коляда»

Львів святкує. У понеділок, 20 січня, о 18:00 год в Будинку органної та камерної музики відбудеться Різдвяний концерт «Різдво. Коляда». Колядувати та віншувати присутнім будуть солісти, хор та камерний оркестр Заслуженої академічної капели України «Трембіта» (диригент – Вероніка Шніцар), повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«У програмі - найвідоміші та популярні пісенні колядки української та світової різдвяної музики, сучасні обробки колядок українською та англійською мовами із живим звуком та у виконанні відомих солістів-вокалістів. Чекаємо усіх, щоб разом поколядувати», – запрошує організатор різдвяного проекту «Різдво.Коляда» Михайло Перун, директор Фундації «Андрей».

Довідка

Капела «Трембіта», лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, була заснована у 1891 році як хор «Львівський Боян», метою якого було створювати і розвивати українську культуру в жанрі хорової музики. З цього часу і до 1939 року хор успішно проводив свою діяльність під керівництвом багатьох видатних діячів і диригентів, зокрема Анатоля Вахнянина (депутата Австрійського сейму від Галичини ), композиторів Станіслава Людкевича та Миколи Колесси.

Осінню 1939 року Радянська влада припинила діяльність хору «Львівський Боян», створивши з її солістів Державну капелу «Трембіта».

З набуттям Україною державної незалежності розпочався новий етап діяльносі « Трембіти». У 1990 році колектив очолив Микола Кулик. Репертуар збагатився великими кантатно-ораторійними полотнами, творами духовної музики східного обряду, що було заборонено виконувати раніше, та інструментальною музикою для оркестру. З цього часу розпочалися гастрольні турне до країн західної Європи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: