У Садового розповіли про бездомних

У ЛОДА схвалили зміни та доповнення до Обласної програми поводження з твердими побутовими відходами

Приємним результатом роботи у місті Центрів денного перебування для одиноких людей стало цього тижня одруження людей, які в одному з них познайомились. Побрались підопічні Львівського міського терцентру, яким є близько 70 років. Як зауважив міський голова Львова Андрій Садовий, приклад пана Івана Онишка та пані Марії Груник має надихнути інших одиноких людей до спілкування і комунікації між собою, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«В нас у Львові є декілька Центрів денного перебування для одиноких людей, де люди старшого віку приходять, можуть поспілкуватися, попити чаю, мають допомогу наших соціальних працівників. І один з  таких Центрів знаходиться на вул. Чупринки, 70 біля церкви Святого Клемента Папи. І власне в цьому Центрі пан Іван Онишко познайомився з пані Марією Груник. Їм є близько 70 років. Мають дуже цікаву долю. Пані Марія не була ніколи одружена, а пан Іван є вдівцем. І вони закохалися. Кохання - це річ, яка комусь приходить в 16, комусь в 50, а комусь в 70 років. І ми дуже щасливі, що власне Центр їх познайомив і власне в цій церкві вони обвінчалися. Ми їм бажаємо доброго життя, багато любові, щоб їхній приклад був для всіх інших. Тому що людина в «осінньому» віці теж має дуже багато потреб і здатна на глибокі почуття. Тому що коли людина є любимою, вона є щасливою», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, 14 січня двоє одиноких львів’ян літнього віку, пан Іван Онишко (69 років) із пані Марією Груник (72 роки), підопічних Львівського терцентру, створили сім’ю, взявши шлюб у Церкві Святого Климента Папи (вул. Ген. Т. Чупринки, 70). Познайомились вони у Центрі дозвілля Франківського району.

«Сьогодні у місті активно впроваджують ініціативи, розпочаті у 2009 році зі створення Центрів дозвілля для літніх львів’ян. У Львові з’явились 4 Центри дозвілля для літніх міського терцентру при храмах.  Цього року мережу таких Центрів маємо намір розширювати, адже вони для одиноких стареньких людей – це дуже важливий крок до їхньої соціалізації», - наголошує начальник управління соціального захисту ЛМР Наталія Федорович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: